13 Haziran Salı günü Karasu basınında, Kızılcık Mahallesi’ndeki bir kahvede, halk arasında ‘kumarmatik’ olarak tabir edilen bir cihaza jandarma tarafından el konulmasıyla ilgili haberler yer aldı. Bir gazetenin internet haber sitesinde, haberle birlikte, Kızılcık’ta çekilmediği iddia edilen kumar masası görüntülerinin de yer almasının ardından mahalle sakinleri habere tepki gösterdi.

 

Kızılcık Mahallesi sakinlerinden Şahin Alıcı, “Kızılcık Mahallesi’nde kumar oynanmasına ve oynatılmasına asla izin vermeyiz. Mahallemiz bugüne kadar böyle bir lekeyle anılmadı, bundan sonra da anılmayacaktır” diyerek mahalle sakinlerinin tepkisini dile getirdi. “Söz konusu makine, hemen hemen her yerde olan, para atılıp sigara alınması üzerine kurgulanmış bir makinadır. Jandarma ekiplerine bu makinayı, kahvehane sahibi kendi elleriyle teslim etmiştir” diyen Şahin Alıcı, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Bir gazetede çıkan haberde, başka yerde çekilmiş kumar masası fotoğraflarına yer verildi ve bu olay Kızılcık’ta yaşanmış gibi gösterildi. Kendilerine durumu belirttik ama olumlu bir adım atmadılar. Mahallemiz bu lekeyi hak edecek bir olaya ev sahipliği yapmamıştır. Kızılcık’ta buna zaten müsaade etmeyiz. İlçe dışından, il dışından hatta yurtdışından bizi arayıp, ‘sizin mahallede neler olmuş, o fotoğraflar ne öyle’ diyerek bizleri zan altında bırakıyorlar. Lütfen bu fotoğraflarla mahallemiz alakalı tutulmasın”