-

ÖLÜM SAÇAN İHMALE KARŞI DİKKAT! (izle):

...

Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, mevsim ve bölge şartlarına göre tarım araçları ile traktörlerin karayolunu kullanmasının trafik kazalarının meydana gelmesinde önemli rol oynadığına dikkat çeken bir uygulamayı ilçe genelinde sürdürüyor.

Traktör üstü kabin veya devrilmeye karşı koruma çerçevesinin (ROPS) kazalarda ölüm oranlarının yüzde 50 oranında azalttığına dikkat çeken ekipler, Karasu’da jandarma sorumluluk bölgesinde traktör, tarım aracı ve motosikletleri denetliyor.

BU HUSUSLARA DİKKAT!

2001 yılında sonra üretilen tüm traktörlerde devrilmeye karşı koruma çerçevesi olmasının zorunluğu olduğuna dikkat çekilirken, tarım ürünlerinin toplanması, yüklenmesi veya boşaltılması amacıyla kullanılan römorklarda insan taşınamayacağı konusunda denetim ve bilgilendirmeler yapılıyor, traktör römorklarında yeterli sayıda üçgen reflektör bulundurulması konusunda da uyarılarda bulunuluyor.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.