-

...

Meteorolojiden yapılan uyarıyı ve olumsuz hava şartlarını göz önünde bulunduran Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Karasu ve vekalet ettiği Kocaali sahillerinde kısıtlama getirdi. Kısıtlama kapsamında vatandaşların denize girmesi yasaklandı. Ancak vatandaşların sahilde plajlarda bulunması yasak değil.

Alınan karar ile birlikte; sahil güvenlik, cankurtaran ve zabıta ekipleri, vatandaşı megafonla, sözlü ve düdüklü olarak uyararak denizden çıkmaları konusunda uyarıda bulundu.

Dalga boyu yer yer bir buçuk iki metreyi buluyor. Kayalıkları aşan dalgalar var. Olumsuz hava şartları nedeniyle Şile, Kandıra, Cebeci ve Kefken sahillerinde de bu kısıtlama uygulandı.

Aynı uygulama bugün Kaynarca, Karasu ve Kocaali sahillerinde de uygulanmaya başladı. Hava şartları düzeldikten sonra denize girmek yeniden serbest hale getirilecek.

KISITLAMADAKİ AMAÇ CAN GÜVENLİĞİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, şu ifadelere yer verdi:

İlçemiz, ciddi bir nüfus yoğunluğu yaşıyor. 67 bin olan nüfusumuz, bugün bayram itibariyle 1 milyon civarında seyrediyor.

Nüfus yoğunluğu çok olunca sahildeki insan yoğunluğu da artmış oluyor. Denizin rüzgar ile beraber ciddi şekilde dalgalı olmasından dolayı benzer ilçelerde olduğu gibi bizde de denize girilmesi konusunda bir kısıtlama getirildi.

Bu, karar denize girmekle alakalı. Gördüğünüz gibi vatandaşlarımız, kumsalda tatillerini devam ettiriyor. Rüzgarın ve dalgaların şiddetinin azalmasıyla birlikte denize girilmesi konusunda bir sıkıntı olmayacak.

Tatilcilerden ricamız, bu kısıtlamanın can güvenliği açısından sıkıntı oluşturmaması için gerçekleştirildiğini bilmeleri ve buna dikkatli bir şekilde uymalarıdır.