-

Adatepe Mahallesi'nde yüzerek nehrin karşısına geçmeye çalışırken gözden kaybolan Emirhan Henden’i (20) arama çalışmaları altıncı gününde de devam etmişti. Her gece nehir kenarında nöbet tutan mahallenin gençlerinden bir grup, Hürriyet Mahallesi ile Akkum Mahallesi arasındaki mevkiide sabaha karşı su yüzeyinde gencin cansız bedenini fark etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, suya girdiği yerden yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Emirhan Henden’in cansız bedenini sudan alarak İhsaniye Mahallesi’nde kıyıya çıkardı. Gencin cenazesi, incelemenin ardından Karasu Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Henden’in cenazesinin Cuma günü Adatepe Mahallesi’nde saat 16:00’da toprağa verileceği öğrenildi.

Adatepe Mahallesi'nde 3 Temmuz'da nehrin karşı kıyısında bulunan meradaki hayvanlarına yem vermek amacıyla suya girdikten sonra kaybolan Emirhan Henden'in bulunması için AFAD, SAKE, ANDA, JAK, Dalgıç Polis Kurbağa Adam ekipleri, İHH Arama Kurtarma Sakarya ekipleri ve SAKDER ekipleri çalışma yürütmüştü.