KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Eğitim görmek için Sakarya Üniversitesi’ne gelen ve burada tanışan 23 yaşındaki Suriyeli Bilal Zarife ve 19 yaşındaki Filistinli Hamza Alashqar, Hafta sonu iki arkadaşıyla beraber Karasu’ya gelerek denize girmişti. Saat 19:00 sıralarında boğulma tehlikesi geçiren dört genci, sahilde gönüllü olarak bulunan cankurtaranlar ve sivil vatandaşlar sudan çıkartmıştı.

 

Denizden çıkartılan üç kişiden biri yoğun bakıma alınmış, Karasu arama kurtarma dalgıç ekiplerinin araması sonucu ekipte yer alan Cihan Emre, diğer gencin de cansız bedenine ulaşmıştı. Yoğun bakımdayken hayatını kaybeden ve denizden cansız halde çıkartılan iki gencin, Karasu’ya gelmeden önce yaptıkları paylaşım yürekleri dağladı.

 

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsünde kariyer hayalleriyle eğitimlerini gören ve Serdivan’dan Karasu’ya gelerek Sahilpark’ın 300 metre doğusunda Karadeniz’e giren dört arkadaş, olaydan dakikalar önce hatıra fotoğrafı da çektirmiş ve sosyal medya hesaplarında yayınlamıştı.

 

SON İKİ FOTOĞRAF

 

Boğularak hayatını kaybeden Bilal ve Hamza’yı, denize girmeden önce arkadaşlarının uyardığı ve “Yüzmeyi iyi bilmiyorsanız girmeyin, sakın açılmayın” dedikleri öğrenildi. Kıyıdan 100 metre açıkta bulunan kayalıklara kadar giden gençler, arkadaşlarının uyarısını dinlemeyerek acı olayın yaşanmasına neden oldu.

 

Karasu’ya gelmeden önce Serdivan’da kaldıkları yerde fotoğraf çektiren dört arkadaş, paylaşımın üzerine “Where to? Nereye?” sözlerini yazmaları dikkat çekti. Ölüm haberini alan arkadaşları ise, bu fotoğrafı sosyal medyalarında, “Nereye yazdığını bilmiyor muydun? Allah’a ve O’na döneceğiz. Tanrı seni korusun Bilal ve genç Filistinli arkadaşın Hamza” şeklinde duygu dolu sözlerle paylaştı.

 

İki üniversite öğrencisi Bilal ve Hamza, Pazartesi günü saat 15:00’da Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüs Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Suriye uyruklu Bilal Zarife, Serdivan Mezarlığı’nda toprağa verilirken Filistin uyruklu Hamza Alashqar ise toprağa verilmek üzere memleketi Filistin’e gönderildi.