KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

Cumartesi günü ilçe genelinde ateş yakılmamasına yönelik yapılan anonsların kulak ardı edilmesinin sonucu az daha felaket oluyordu. Mevsimin kurak olması nedeniyle yakılacka olan ateşin orman yangınına sebep olabileceğine yönelik olarak yapılan anonslarda ormanlara 4 kilometre mesafede ateş yakılmasının yasak olduğu duyuruldu.

 

Bu uyarılara ve anonslara kulak asmayan bazı duyarsız vatandaşlar ise Yassıgeçit Mahallesi’nde bir felakete sebep oluyordu. Yakılan ateşin büyümesi sonucu mahallede çıkan yangın, mahalle sakinlerinin ilk müdahalesi ile büyümeden önlendi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Karasu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de zamanında müdahalesi ile yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışması gerçekleştirildi. Olaya tepki ise yine mahalle sakinlerinden ve muhtardan geldi.

 

Yassıgeçit Mahallesi Muhtarı Türker Tetik, “Vatandaşlarımızın bu kurak mevsimde anız yangınları ve piknik amacı yaktıkları ateşin nasıl zarar verdiğini bir kez daha gördük. Lütfen duyarlı olalım. Küçük bir ateş, büyük bir yangına sebep olabilirdi” dedi.

 

YANGINA AİT FOTOĞRAFLAR: