Köpeğe zamanında müdahale edildiğini kaydeden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Köpeğimizin tedavi sürecini dakika dakika gözlemledik. Veteriner Hekimimiz zamanında doğru müdahale ederek bir can kurtardı. Gün geçtikçe durumu iyiye giden köpeğimizi, bundan sonraki tedavilerini en iyi şekilde özel bir klinikte yapacağının sözünü veren ve İstanbul’dan buraya gelerek köpeği sahiplenen hayvan sever vatandaşımız Emel Üçüncüoğlu Tekin’e tutanaklar karşılığında teslim ettik” dedi.

 

İlçede yaşanan kötü olay ile ilgili açıklamada bulunan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Geçtiğimiz günlerde İlçemiz Yeni mahallede, mübarek ramazan ayı içerisinde üzücü bir olayın yaşandığının bilgisini aldık. Acilen Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizdeki personellerimizi ve Veteriner Hekimimizi buraya yönlendirdik. Belediyemiz Hayvan Rehabilitasyon Merkezine alınan yaralı köpeğe ilk müdahale Veteriner Hekimimiz tarafından başarılı bir şekilde yapıldı ve şuan köpeğimizin sağlık durumu çok iyi. Ayrıca, bu üzücü olayı yapan kişi veya kişiler hakkında İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile tüm görüşmelerimizi yaptık ve takibi içerisindeyiz” dedi.

 

Yaşanan olayda Sakarya’daki tüm ekiplerin bilgilendirildiğini ifade eden Başkan İspiroğlu; “Veteriner Hekimimiz yaralı köpeğe müdahale ettiği sırada olası acil bir durum karşısında Sakarya’daki Veteriner Kliniklerini de bilgilendirdik. Yaşanan bu duruma kendileri de çok hassas davranarak tüm ekiplerini hazır tuttular. Fakat bir türlü anlam veremediğimiz durum, bizler yaralı köpeğimizi Veteriner Hekimimize teslim etmişken, Sakarya’daki birçok kliniğe olayı aktarıp olası bir durum karşısında hazır tutmuşken Sosyal Medya üzerinden olumlu ve olumsuz çok yazılar aldık. Bizler Karasu Belediyesi olarak her zaman işimizin en iyisini yapmaya çabalıyoruz. İnsana ve doğada yaşayan tüm canlılara hizmet Hakka hizmettir ilkesini benimsemişizdir. Halkımızdan ricamız, Geçici Hayvan Barınağımızı gün içerisinde randevu alarak ziyaret edebilirler. Barınağımızla ilgili bilgi almak isteyenler, yetkililerimizden her zaman bilgi alabilirler. Yaşadığımız son olayla da görülüyor ki, işi gerçekten ehline teslim etmek ve bu alanda okumuş, işini gerçekten severek yapıp bir çıkar gözetmeyen kişilere emanet etmek gerekiyor” dedi.