2015 yılında Karasu Belediyesi tarafından 46 milyon liralık bir kredi alınmıştı. Belediye Başkanı, Akp ve Mhp'li meclis üyeleri tarafından onay verilen bu kredi bir şekilde kullanıldı. Büyük soru işaretleri, sayısız inceleme ve mahkemelerle geçen 5 yılda herhangi bir sonuç elde edilemedi. Konuyla ilgili tek bir şey biliyoruz ki oda bir şekilde paranın kullanıldığı, bittiği, yok olduğu. Öyle yapıldı böyle yapıldı şu kullandırdı, buna harcandı tartışmalarına girmiyorum. Bunun cevabını dönemin belediye başkanı, onay veren partilerin meclis üyeleri ve ilçe başkanları vermesi gerekir.

Şimdi durup o dönemden hesap soracağım diyenlerin bir çoğu bizatihi bu işten bir şekilde sorumlu olan insanlar. Ama imzası var, ama onayı var, ama rızası var, ama görmezden gelenler hepiniz sorumlusunuz. Burada mevcut yönetim o ihalenin altında imzası bulunan bazı belediye personelleri ile de uğraştı. Tabi ki gücünüz yettiğine saldırıyorsunuz. Ne yapsın kardeşim personel belediye başkanı imza at derse personel atar belediye yapısında bunu yapmama şansı yok personelin. Başkanın dediğini yapmayan personel o an işini kaybeder, yaparsa da sonraki gelen başkan kovuyor. Nasıl olacak bu iş?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 580 milyon dolar kredi buluyor %6 faiz ile Karasu Belediyesi %11 ile 5 milyon lira çekebilmek için geçtiğimiz aylarda belediye meclisinden onay alıyor. İki katı faiz oranı demek bu. Bu krediyi kullanma hakkını elde etti bekletiyor isterse gidip çekecek.

Gelelim bu ay ki meclis gündemindeki 46 milyonluk kredinin yapılandırılmasına. İshak Sarı göreve geldiğinden beri tek bir taksit ödemeden borcu bugüne kadar öteletmeyi başarmıştı. İş ödemeye gelince başladılar yapamıyoruz edemiyoruz demeye. Eee siz değil miydiniz Mehmet İspiroğlu'nu bu konuda eleştiren? Kredi taksiti ödemeden Büyükşehir’in de büyük desteği ile iyi bir, bir buçuk yıl geçirdiniz. Akan parayı kullandınız. Şimdi mızmızlanarak kredi taksitlerini faiş bir faiz oranıyla 2040 yılına kadar uzatıyorsunuz.

Soruyorum yahu sizin Karasu'yu 20 yıl borç yükü altına sokmaya ne hakkınız var? 46 milyon lira faiziyle oldu 142 milyon lira eski parayla 142 trilyon lira. Aylık ödemesi azalmış, maksat çarkın dönmesiymiş ne çarkı bu?

Karasu Belediye yönetimi bu kararla 61.000 Karasuluyu kişi başı çoluk çocuk kundaktaki bebekler dâhil 2.328 lira borçlandırmıştır. Kendinden sonra gelecek 4 belediye başkanı ve yönetimini borç yükü altında bırakmıştır.

Mehmet İspiroğlu döneminde 46 milyon olarak çekilen kredi faiziyle yaklaşık 64 milyon lira olarak ödenecekti. İshak Sarı döneminde yapılandırılan bu kredi nasıl 142 milyon lira oldu bunu sorgulamak gerekir. Mevcut paraya 78 milyon faiz nasıl eklendi bu nasıl kabul edildi? Bunları Karasuluların vicdanına bırakıyorum.