İlk olarak 2019 Haziran ayında Portekiz’de lansmanı gerçekleştirilen yeni Renault Clio aradan geçen sekiz aylık sürenin ardından nihayet ülkemize ulaştı ve satışa sunulmaya başlandı. Dış tasarımında önceki neslinden büyük izler taşırken iç tasarımda eklenen tablet şeklindeki yeni multimedya sistemi, daha işlevsel direksiyon simidi, arttırılmış malzeme kalitesi ve her ne kadar aracın boyutları ile aks mesafesi aynı da olsa inceltilen koltuklar ile biraz daha geniş ve ferah iç mekan sağlamaya başlarken; adaptif cruise, şerit takip asistanı, 360 kamera, kablosuz şarj, auto hold, otomatik park asistanı, otomatik uzun kısa far asistanı gibi bir kısmı donanım paketleri ile opsiyonel olarak sunulan sürüş odaklı teknolojik yenilikleri de bünyesinde barındırıyor.

 

Ülkemizde üretilen Clio Joy - Touch - İcon olmak üzere üç farklı donanım paketiyle satışa çıkacak olan Clio piyasaya çıkarken ilk olarak farklı güçlere sahip dizel ve benzinli motor seçenekleri sunacak ancak bu nesilden itibaren dizel versiyon otomatik vites seçeneği sunmayacak.

 

Clio’yu ilerleyen dönemde ise yine Bursa’daki fabrikasında üretilecek olan hybrid versiyonu ile de yollarda görmeye başlayacağız. İlk neslinden itibaren B segmentinde en çok satan otomobil olan Clio, bakalım sunduğu tüm bu yenilikler ve geliştirmelerle birlikte yine segmentinin liderliğini koruyabilecek mi göreceğiz.