30 Ocak’tan 20 Şubata kadar iletişim gezegenimiz Merkür, Kova burcunda retro da olacak. Toplam 20 gün sürüyor ama başlamadan önce ve bitikten sonra +5 gün durağan pozisyonda olacağı için bir aylık bir dönemi kapsıyor. Merkür’ün durağan günlerine özellikle dikkate etmekte fayda var.

Merkür, astrolojide aklın kalitesini gösterir. İletişim, haberleşme, resmi evrak işleri, akıl yürütülen her şey, teknolojik aletler, teknik konularla ilgilidir. Merkür retro zamanlarda bu konularda aksaklıklar ve gecikmeler olur.

Merkür’ün geri hareketi bulunduğu burçtan ve aldığı açılardan ne gibi etkiler yaratacağı bellidir. Hava grubu bir burç olan Kova da olması zihinsel karmaşalara işaret ediyor.

Boğa burçundaki Mars’tan da kare açı alacağı için ev emlak konuları, alım satımla ilgili işlerde aksamalar yanlışlıklar olması mümkün. Eğer acele değilse Mart ayına bırakmak daha iyi olabilir.

Aynı zamanda parasal konular, yatırımlarla ilgili yanlış kararlar almamak için 3 kere düşünüp 1 kere hareket etmek yararınıza olacaktır. Boğa burcu güzelliği de anlattığı için estetik gerektiren her türlü işi Mart ayına erteleyelim.

Genel olarak iletişim konularını 2, 3 kere gözden geçirmek, iş yerinde evraklara tekrar bakmak, atacağımız mesajları doğru yazıldığına ve doğru kişiye gönderdiğinize emin olmak faydalı olacaktır.

Yeni işe başlamamak ve yârim kalan işleri bitirmek için uygun zamanlar. Teknolojik aletler, telefon, bilgisayar, internette bozulma ve aksaklıklar olabilir. Tamir gereken durumlar oluşabilir.

Merkür neyi anlatır?

Kişinin natal haritasındaki Merkür’e bakarak onun zekâsını anlamak, hangi konulara kafa patlattığını anlamak ve nasıl düşündüğünü görmek mümkün. Haritada Merkür Başak ve ikiler burçundaysa be negatif bir açı altında değilse bu kişinin Zeki olduğunu söyleyebiliriz.