“Anime, Japon yapımı kısa veya uzun metraj animasyon sinema ya da televizyon yapımlarına verilen addır. Animeler çoğunlukla manga adı verilen Japon çizgi romanlarının uyarlamalarından üretilmektedir. Japon yapımı olmasa da anime türüne özel anlatım ve yapım tekniklerini kullanan animasyonlar da bazen anime olarak adlandırılırlar.” (AKŞİT, 2017)

Ülkemizde pek rağbet görmeyen anime filmleri, yeni alternatifler arayanlar için biçilmemiş kaftan. Önyargılarımızı kırıp, çizgi film mertebesinden çıkarıp izlendiğinde, eşi benzeri görülmemiş bir zevk sunabilir. Çizgi film deyip geçildiğinde, bu mangaların büyülü dünyasını görmeden dünyadan geçip gittiniz demektir.

Anime filmler, yaratılan ilginç kostümler ve karakterler aracılığıyla sisteme dair önemli eleştirel bir bakış açısı geliştirmektedir. Sahi kısacık hayatımızda her gün, bıkıp usanmadan yaptığımız şeyler ne kadar değerli? Para kazanmak uğruna verdiğimiz kavga, hem de hiçbirimiz için yeterli olmayan para, özgürlüğümüzden kıymetli mi? Öcü deyip bakamadığımız şeyler, yanına bile yaklaşamadığımız şeyler ne kadar öcü? Kendimizden olmayana karşı bakışlarımız ne kadar ölçüsüz! Evet birileri hala animey’e çizgi film mi diyor? Eh birazda siz düşünün…

Size severek izlediğim iki animeyi de söylüyorum. Hadi yine iyisiniz. “Dead Note” , “Fullmetal Alchemist”. Keyifli seyirler.