Corona da ikinci dalga Sakarya’da da patladı. Karasu’da da Corona da artış var. Sevgili dostum Cafer Erdoğan hocama Karasu’ya gelme burası da Coronanın ikinci şok dalgasıyla boğuşuyor mesajı gönderdi. Her yer ikinci dalga ile dalgalanırken TFF Bal ligi için her ay, her gün bazı haberleri Spor kamuoyuna pompalayarak Ballı gaz alma işiyle meşgul. Süper lig, TFF 1 ligdeki Corona patlaması her hafta birkaç maçın ertelenmesine neden olurken Bal ligi, Aralık’ta toplanacak olan Sağlık kurulundan oynanabilir raporu alabilir mi? Sanmıyorum. Bu sene Amatör futbolda hakemlerin, antrenörlerin, futbolcuların formalarını naftalinleyip futbol dolabına asacaklar gibi geliyor bana.

TFF, BAL transferlerine el attı

Bal liginde geçmiş yıllarda bazı oyuncuların daha önce anlaştıkları peşinat bile aldığı takımları daha sonra terk ettiğine tanık olduk ve de çok dinledik. Bu oyuncuların bazıları aldıkları peşinatları vermeyecek kadar yakışıksız davranışlar yaptığı da bu âlemde konuşulur. TFF bu transfer çarpıklığını kitapçığa koyarak bu aksaklığın önüne set çekti. Coronalı şu günleri de göz önünde bulunduran futbol federasyonu, maçların oynanacağını hesaplayarak transfer yapan bal ligi takımlarının yaptığı transfer ve karşılıklı imzalarla, atılan imzalar karşılığı verilen paralarını koruma altına aldı. Artık bir takımdan peşinat alan bir futbolcu, başka takıma giderken bağlı bulunduğu kulübe peşinatı geri vereceği gibi, kulüp muvaffakiyeti de alması gerekecek. TFF’nin aldığı bu karar BAL ve amatör takımlarca memnuniyetle karşılandı.

Sakaryaspor’da deprem

Ligin başında beri tam ayar futbola ve sonuçlara sarılamayan Sakaryaspor’da Bodrum bozgunu, takımın çalıştırıcısını, takımın yönetimini fena sarstı. İsmail Ertekin gitti, peşinden Karasu’lu Başkan Cevat Ekşi’de Kırşehir maçının içinden çıkacak sonucu bile beklemeden Sakaryaspor’a yeni Yeşil Siyah enerji kanı yüklemek adına olağanüstü kongre için düğmeye bastı. Şimdi gözler Cevat Ekşi’nin karşısına Başkan adayı olarak çıkan İstanbullu iş adamı Uğur Aksakala çevrildi dememize ramak kalmıştı ki, eski Başkanlardan Cumhur Genç yine, bende varım dedi. Cumhur Gencin Yeşil siyah sevgisini anlamış değilim. Hal böyle olunca da İstanbullu iş adamı eğer medyaya yansıyanlar doğruysa, Cumhur Genç varsa ben yokum demiş. Böyle olunca da top bir kez daha Cevat Ekşi’den sonra, Cumhur Genç’in önüne yuvarlanmışa benziyor.

Yaşama dair

Bazen günün gerekleri içinde önemsediğim alıntıları kaleme alıp beni okuyan, takip eden, önemseyen okurlarımla paylaşıyorum. Bugünde dikkatimi çeken, yaşama dair bir dört lükle sizi buluşturmak istiyorum. Hayat çatlak bardaktaki suya benzer, İçsen de tükenir, içmesen de. Bu yüzden hayattan tat almaya bakın. Çünkü yaşasan da bitecek, yaşamasan da. Bu nedenle (Bu kısım bana ait) Hayatta hayallerinizi ertelemeyin. Peşinden koşacak gücünüz olduğu müddetçe koşun. Bakın Karasu Öncünün genç çalışanlarına bu işe ısındıkça sevmeye başladıklarını hissediyorum. Haftaya buluşmak dileğiyle siz iyisi benimle ve de Karasu Öncü ile kalın.

BENİM ÖĞRETMENİM M.K. ATATÜRK

Salı günü eski değerlerini büyük ölçüde yitirmiş öğretmenler günüydü. Benim öğretmenim, önderim, liderim Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ben yüreğimdeki Vatan sevgisini, Cumhuriyet sevgisini ondan öğrendim. Ben onun bana işaret ettiği yolu takip ede ede yetmişe merdiven dayadım. Benim ondan sonra hayatta iki öğretmenim daha oldu. Eğitimde Makbule Ünsal, Hakemlikte Ali Erseven. Bugünde ben önce Atatürk’üme, sonra Öğretmenim Makbule Ünsal’a sonra Hakem hocam ve eğitimci Ali Erseven’e sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Onları hasretle sevgiyle yâd ediyorum. Ben Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini yüreklerinde taşıyan öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Bu değerlerin karşısında duranların günü beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığı imkânlar üzerinde yaşayıp ta Atatürk ve Cumhuriyet gerçeğini reddedenler, benim tarif ettiğim öğretmen tarifine uymaz. O yüzdendir ki eğitimde kalite düştü. Umarım en kısa zamanda Türkiye eski eğitim değerlerine eski Cumhuriyet ayarlarına dönme şansını tekrar bizimle buluşturur.