Adapazarı ve Arifiye arasında işletilmekte bulunan demiryolu hattı ile Karasu'da mevcut bulunan liman ve sanayi tesisleri arasında 73 kilometre uzunluğunda çift hatlı demiryolu altyapı inşaatı yaptırılması amacıyla 2 Kasım 2010 tarihinde ihale yapıldı. 5 Nisan 2011 tarihinde 320 milyon 840 bin 46 TL bedel üzerinden yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. İşin süresi ise 750 takvim günü olarak belirlendi.

Şimdi gelelim işin yolsuzluk kısmına:

1-) 750 günde bitirilmesi gereken iş 10 yıldır nasıl bitirilemedi?

2-) Sayıştay raporlarına göre sadece %23 zemin ıslah çalışması yapılan yere bütün hakedişler nasıl ödendi?

3-) 750 günde bitirilmek üzere 320 milyon liraya yaptırılması amaçlanan 73 kilometrelik demiryoluna 825 milyon lira nasıl ödendi?

4-) İlk ihale bedeli ile ödenen miktar arasındaki 505 milyon lira eski parayla 505 trilyon lira kamu zararının hesabını kim verecek?

Yahu kimse çıkıp demedi mi bu ihale on yıldır nasıl bitmedi, bitmeyen ihaleye nasıl ödeme yapıldı, ihale bedeli nasıl üç katına çıktı?

Merak ettiğim konu şu aslında. Düz mantık kuralım. İhale yaptık, biri kazandı ve şu günde bitirilmesi için sözleşme imzaladı.

Firma işe başladı atıyorum bir ay sonra o güne kadar yaptıkları işin karşılığı olan hakedişleri almak için yani o güne kadar diyelim ki %3'lük işi tamamlayıp 320.000.000 TL üzerinde 9.600.000 TL para almaya geldiklerinde kimse gidip yapılan işi kontrol etmiyor mu? Defalarca bu işlemin yapılması gerekiyor ki her hakedişe geldiklerinde iş kontrol edilsin.

Düşünsenize Karasu gibi bu ülkede bine yakın ilçe var. Şu olayların benzerleri kaç tanesinde yaşanıyordur ben tahmin edemiyorum. Bu ülkenin milli geliri kimlerin cebine gidiyor, yapılması gereken hizmetler yapılamıyor.

Özetle dostlar bir metre demiryolu rayı döşenmeyen işe üç katı fazla para ödemişler. Türkiye'den başka yerde göremeyeceğiniz işler bunlar.