Karasu’dan öyle birisi gidiyor ki, kolay kolay yapmadığım bir şeyi yapacağım. Hayatımda sayılıdır, belki bir, belki ikidir arkasından konuştuğum ve tabiri caizse kulaklarını çınlattığım.

 

Karasu’nun bana göre “şansı” olarak nitelendirdiğim, bir adam gidecek. İlk günden, “Karşımda ilk defa bir devlet erkanı görüyorum” dediğim yüreğiyle, üslubuyla, duruşuyla, devlet idareciliğiyle örnek bir kişi...

 

Bir gazeteci olarak takdiri bize düşmez ama şahsen arkasından konuşacaklarımı bugün yüzüne söylemezsem haksızlık ederim.

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan işte o arkasından çok konuşacağım “Beyefendi kişilik”.... Evet Sayın Kaymakam’ım, arkanızdan çok konuşacağım, sürekli sağ kulağınızı çınlatacağım.

 

“Bir kaymakam vardı, duruşu, mesafesi, yaklaşımı şöyleydi”, “Filancadan sonra, bundan önceki Kaymakam’ı sen göremedin” diye başlayan cümlelerle arkanızdan çok konuşacağım.

 

Bir vatandaş olarak, bir basın temsilcisi olarak, hem vatandaşa hem basına olan yaklaşımınız, kanunları uygularken kimsenin canını yakmadan, incitmeden, çizgiyi bozmadan gösterdiğiniz hassasiyet, kurduğunuz ilişki kalitesi ve ağabeyliğiniz için şahsen teşekkür ederim.

 

Bu gidiş biraz erken oldu. Bu da Karasu’nun şanssızlığı artık. Sağ kulağınız her çınladığında bilin ki o benim. Arkanızdan çok konuşacağımdan hiç şüpheniz olmasın, güzel kişiler unutulmaz. Siz de şahsım için unutulmaz kişiler arasında olacaksınız. O yüzden hakkınızı helal ediniz.

 

Çok şanslıyım

 

Her basın mensubu için bazı aşamalar, bazı rakamlar özeldir. Mesela birinci yıl, 100.sayı, ikinci yıl... Bunlar birer basamak, ilk yaşlar, ilk dereceler birer gurur simgesidir.

 

Perşembe günü de sizin gazeteniz ÖNCÜ KARASU’nun 100.sayısı ile karşınıza çıktık ve gazete ekibimiz ile özel bir gecede ilk defa bir araya geldik.

 

100.sayı birliğin ve emeğin başarısını simgeledi bizim için. Öyle veya böyle, gülerek, kızarak 100 sayıyı geride bıraktık.

 

O gece gördüm ki “Ben çok şanslıyım”. Böyle güzel bir ekibin içerisinde olduğum için, bu kadar kaliteli ve kültürlü yazarlarımızın vakit ayırdığı bir kurumda o arkadaşlarla olduğum için çok şanslıyım.

 

Gazetemizin bu haftaki manşetinde de yer aldığı gibi KARASU BASINININ ÖNCÜ EKİBİ, her birinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Yazar, gazeteyi rezil de eder, vezir de... İşte Öncü Karasu’yu Karasu’nun veziri yapan o güzel insanlar bu ekip. Beni şanslı kılan insanlar da bu ekip.

 

Nice 100'lere eksiksiz, hep birlikte inşaAllah. Değerli okurlarımızdan ricam, alanları ilginizi çekmese de bir kere okuyun. İnanın size bir şeyler katacaklar.