Maske kullanımında özellikle burnun kapatılmasına dikkat edilmesi gerekilmektedir. “Virüsün en önemli bulaş noktası olan burun, bulaş açısından göz ve ağızdan çok daha tehlikeli durumda. Sıcak havaların da etkisiyle maskenin burun kısmını gevşetmek hatalı bir davranış.

Sağlık müdürlükleri açıklama üstüne açıklama yapıyor. Ancak bu açıklamalara kulak veren yok. Farkında değiliz ama bu durumu acilen ciddiyete kavuşturmalıyız.

Maskenin burnu kapatacak şekilde takılması gerekmektedir. Maske kullanımında özellikle burun kısmını kapatmaya çok dikkat etmeliyiz. Virüsün en önemli bulaş noktası olan burun, bulaş açısından göz ve ağızdan çok daha tehlikeli durumda. Korunma konusunda önemli olan nokta, maskenin burnu sıkıca sarması, çeneyi alttan kapatması ve yanlardan boşluk bırakılmamasıdır. Vatandaşlarımız bu konuya çok dikkat etmeliler. Sıcak havaların da etkisiyle maskenin burun kısmını gevşetmek hatalı bir davranış. Maske takarken burnumuzu mutlaka kapatmamız, özellikle diğer insanlarla yakın temas halindeyken çok dikkatli olmamız gerekiyor.

Bazı vatandaşlarımız ağız ve burnu tam manasıyla kapatarak kullanılması gereken maskeleri, çene altına, çantalarına, saçlarının üstüne ya da aksesuar gibi el bileklerine dolayabiliyorlar. Koronavirüs enfeksiyonu ise bu tip tedbirsizlikleri seven bir hastalık. Hastalıktan korunmada doğru maske kullanımı büyük faydalar sağlıyor.

FINDIĞA YÜKSEK LİSANS MI YAPTIRIYORSUNUZ?

Çiftçiden 20 liraya alınan fındığın kuruyemişçilerde 90 liraya kadar çıkması sosyal medyada gündem oldu. Twitter’da fındık fiyatları ile ilgili yapılan bir paylaşım okuyanları güldürdü.

Enflasyondaki ve dolar kurundaki artış ile birlikte birçok üründe fiyatlar artmaya devam ediyor. Kuruyemişçilerde ise fındığın kilosu 90 liraya kadar çıkıyor.

Çiftçiden 20 liradan alınan fındığın fiyatının kuruyemişçilere gelene kadar 90 liraya kadar çıkması sosyal medyada gündem oldu. Twitter ’da bir kullanıcının yaptığı paylaşım ise okuyanları güldürdü.

Twitter’da fındık fiyatlarıyla ilgili yapılan paylaşım şöyle:

"Fındık çiftçiden 20 liraya alınıyor kuruyemişçide 90 lira. Arada napıyonuz fındığı okula mı yazdırıyorsunuz yüksek lisans mı yaptırıyonuz hiç mi sosyal hayatı yok bunun."

HAFTANIN EN GÜZEL MESAJI

Hafta içi Karasu’da yazlıkçı olarak tatilini geçiren Emir Akbaş, çevreyi saygısızca kirletenlere adeta tokat gibi bir ders verdi. Yazlıkçı olarak Karasu’da tatilini geçiren Emir Akbaş, Karasu’ya olan sevgisini, adeta tokat gibi bir ders vererek ortaya koydu. Karasu 32 Evler Parkı çevresine saygısız kişilerce atılan çöpleri ve alkol şişelerini toplayarak yan yana dizen Akbaş, çöp ve şişeleri atan saygı yoksunu şahıslara en güzel mesajı vermiş oldu.