-

AHIR KÜLE DÖNDÜ, İKİ HAYVAN TELEF OLDU (izle):

...

Yangın, Karasu ilçesi Yalı Mahallesi İstanbul Caddesi D014 karayolu üzerinde yer alan Hasan Aksoy’a ait ahır ve barakada meydana geldi. İçeride bulunan buzdolabın fişinden çıktığı tahmin edilen yangın bir anda ahırı ve barakayı sardı.

Çevreden alevleri ve dumanları gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar, itfaiye gelene kadar yangına müdahale etmek istese de alevler nedeniyle ahıra yaklaşamadı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Ahır yanında bulunan samanlığa ise uzun süre soğutma çalışması yapılarak yangının büyümesi önlendi. Ahırda bulunan iki büyükbaş hayvan ise kurtarılamayarak telef oldu.

Yangını gören Bilal Karakaya, “Yangını gören yardıma koştu. Hortumu tutup söndürmeye destek verdiler. İçerideki hayvanlardan birini besmele çekerek kesmişler, diğeri yanarak ölmüş, onu kesememişler. İtfaiye zamanında müdahale etti. Saman yangını olduğu için hızlı alev aldı” dedi.