-

Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilen trafik ve asayiş uygulamalarının bilançosunu ilçe basınıyla paylaştı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından 1-31 Mart 2022 tarihleri arasında polis sorumluluk bölgesinde PTS (Plaka Tanımı Sistemi) ve KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) denetimleri gerçekleştirildi.

510 ARACA CEZA

Denetimlerde, emniyet kemeri bulundurmamak veya kullanmamaktan, seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını ele alarak kullanmaktan, taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı yerlere park etmek başta olmak üzere yapılan kural ihlalleri neticesinde toplamda 510 adet aracın tescil plakasına 115 bin 437 lira idari para cezası uygulandı.

4 ARANAN ŞAHIS

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince İlçe genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık-kasten yaralama suçundan 5 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.Ç. (36) yakalandı.

Ayrıca bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.B.E. (28), konut dokunulmazlığını ihlal mala zarar verme suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.Y. (31) ve basit yaralama suçundan 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.T. (33) yakalanarak gözaltına alındı.

TOPLAM 97 ŞAHIS

Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir ayda araması bulunan 41 şahıs yakalanırken 2022 yılı içerisinde toplam 97 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi. Halkın huzuru ve güvenliği için uygulama ve denetimlerin sıkılıkla süreceği de ifade edildi.