-

Olay, Karasu’nun Kurudere Mahallesi ile Şerbetpınarı arasındaki grup bağlantı yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Koç Fındık Uluslararası Nakliyat ve Madencilik şirketine ait kamyonun seyir halindeyken freni boşaldı.

Kontrolden çıkan kömür yülü kamyon, fındık bahçesinde şarampole yuvarlandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kamyon sürücüsü Yüksel K. ve kamyonda bulunan Berkan Ö., çeşitli yerlerinden yaralandı.

Ambulansla Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Yüksel K., Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilirken Berkant Ö. İse Yenikent Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Berkant Ö., buradan da Zonguldak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyata alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

KOÇ, TEŞEKKÜR ETTİ

Şirket sahibi ve Yeşilköy Muhtar azası olan Ersin Koç, “Olay yerine ilk ulaşan ve yardım eden vatandaşlarımıza, Kurudere itfaiye ekiplerine ve sağlık ekiplerine teşekkür ediyorum. Bizim milletimiz ve devletimiz, bu tür olaylarda en kısa sürede gerekli tüm desteği sağladı” dedi.

Koç, “Özellikle Yeşilköy Mahallesi Muhtarımız Eyüp Dinç’e ve Yeşilköy halkına, Şerbetpınarı Muhtarı Metin Tenkoğlu’na ve Şerbetpınarı halkı ile Kurudere halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Elbirliği ile aracımızı da kaza yerinden kurtardık. Hiç kimseyi de mağdur etmeden elimizden geleni yaptığınıza inanıyorum” diyerek teşekkür etti.