-

O ANLARI GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI (izle):

...

Olay, Karasu’nun Yalı Mahallesi Batı Karadeniz Caddesi liman mevkiinde meydana geldi. İddialara göre sahil yolunda bisikletleriyle seyir halinde olan iki genç kızdan birine araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracın kaputuna düşen genç kız, aracın sileceklerine tutunarak hayatta kalmayı başardı. Araç sahibinin kazadan sonra olay yerinden ayrılması ve sürücünün gözaltına alındıktan sonra serbest kalması ise genç kızı daha da yaraladı.

Olayı anlatan Aleyna Gürpınar, “Sahil yolunda arkadaşımla birlikte bisikletle ilerlerken bir araç oldukça süratle şekilde üzerimize sürdü ve bana çarptı. Çarpmanın etkisiyle bisikletim havalandı ben de aracın kaportasına çıktım. O anki korkuyla sileceklerden tutundum. Ben tutunmaya çalışırken, araç sahibi sağa sola hareket ederek beni yere düşürdü. Yere düşerken kendimi sol tarafa atmasan altında kalıp ezilecektim” diye konuştu.

BENİ ÖYLECE BIRAKTI

“Beni adeta öldürmeye çalıştı. Çarptıktan sonra durmadı. Eğer dursaydı bu kadar yaralanmayacaktım” diyerek gözyaşı döken Gürpınar, “19 yaşındayım, burnum ve elmacık kemiklerim kırıldı. Ailemin yardımı olmadan yürüyemiyorum bile. Olay, rüyalarımdan çıkmıyor. Vicdansızca kaçtı, beni orada öylece bıraktı. Kalbi olmayan bir insanmış” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Gürpınar, “Kaza yerinde bırakıldığımda öleceğimi sandım. Hatta öldüm sandım, hastanede yaşadığımı fark ettim. Bugün bana bunu yapan, başkasına neler yapmaz? Her yerde kaza olabilir. Ama bırakıp kaçması insanlık değil” şeklinde konuştu.

CEZASINI ÇEKSİN İSTİYORUZ

Kaza anına şahit olan Aleyna Gürpınar’ın arkadaşı Nazlı Özkan ise , “Sahil yolunun kum tarafından gidiyorduk. Ben aracı o esnada gördüm. İlk benim üzerime sürdü, görünce de çığlık attım. Kenara geçip arkamı döndüğümde Aleyna’nın bağırdığını ve aracın çarptığını gördüm. O an neye uğradığımı şaşırdım ve şoka girdim” diyerek gördüklerini anlattı.

“Aleyna’yı kanlar içinde görünce çok kötü oldum ve öleceğini düşündüm. Neye uğradığımızı şaşırdık, başımıza gelmez sanırdık” diyen Özkan, “O sürücünün, bunu bize yaşatmaya hakkı yok. İkimize birden çarpabilirdi. Sola kaçtığım için kendimi de suçluyorum. Rüyalarıma giriyor. O sürücünün cezasını çekmesini istiyorum. Plakayı düşürmese belki de hiç bulunmayacaktı” diyerek adalete güvendiğini belirtti.