-

YENİ MAHALLESİ SAKİNLERİ ŞİKAYETÇİ (izle):

...

Olay pazartesi günü gündüz saatlerinde Karasu Yeni Mahallesi 22.Sokak üzerinde meydana geldi. Kahveden çıkan ve eve gitmek isteyen 65 yaşındaki duyma sorunu yaşayan diyaliz hastası Nusret Çolak, çocuk parkı yanında köpeklerin saldırısına uğradı.

Yere düşen ve başını da yere çarpan talihsiz adam, bir anda kanlar içerisinde kaldı. Adamın sesini duyan mahalle sakinleri, köpekleri kovarak yaşlı adamı kurtardı. Olay yerine gelen ambulans ile Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çolak, buradan da Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

İYİLİK YAPMIYORSUNUZ

Yeni Mahallesi Muhtarı Ali Beyaz, “Başıboş halde gezen köpekler, özellikle çocuk parkı, lokanta veya süpermarket yakınlarında kalabalık halde bulunuyorlar. Sahipsiz köpekler, mahallemizde aşırı şekilde üredi. Herkes köpeklere bakmak istiyor ama bu hayvanlara bakılacaksa herkesin kapısında bakması lazım. İyilik yaptığını sanarak park ve sokak kenarlarına yiyecek bırakıyorlar. Köpekler de yemeğini korumak için insanlara saldırabiliyor” diye konuştu.

Muhtar Beyaz, “Mahalle sakinleri çocukları sokağa çıkartamıyor, yaşlılar sokağa çıkamıyor. Gece karanlıkta genç insan bile korkarak sokağa çıkıyor. Belediyemizin önlem almasını istiyoruz. Daha önce de ufak tefek köpek olayı yaşadık ama basına düşmeden örtbas edildi. Bu sefer kötü bir olay yaşandı, daha vahim olaylar da yaşanabilir” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Ali Beyaz, “Mahallemizin sahipli köpekleri belli, onlar bahçelerde bakılıyor. Bu sokak köpekleri mahallenin değil. Ya başka ilçelerden, illerden getiril bırakılıyor ya da başka mahallelerden getiriliyor. Lokantalar çok olduğu için özellikle buraya bırakılıyor. Müdahale edilmiyor ve sürekli çoğalıyorlar” diye konuştu.

NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ

Mahalle sakinlerinden Ahmet Zafrak ise “Sokak köpekleri daha önce yetişkinlere de çocuklara da saldırdı hatta çocukları biz kurtardık. Belediyeye ilettik, toplamaya başladılar ama hayvanseverler de buna karşı çıkıyor. Biz ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Çocuklarımız, o parkta oynuyor, çocuklar artık korkuyor. Bir çocuğun başına aynı olay gelse ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kalıcı bir çözüm istiyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

Mahalle sakini Ahmet Altın da “Bu başıboş hayvanlara kimlik çıkartılsın, bakacak kişilerin üzerine kaydedilsin. Bakılmayanlar da toplansın. Bir çocuğa nasıl bakılıyorsa bu hayvanlara da bakılmalı ama barınaklarda ya da bahçede bakılmalı. Dışarıya saldığında sorumluluk kimde olacak?” ifadelerini kullandı.