-

SOLUĞAN NEDENİYLE BİR TEKNE DAHA BATTI (izle):

...

Olay, çarşamba günü gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Karasu’nun Yeni Mahallesi’nde Sakarya Nehri kıyısında bağlı halde bulunan ve Sinan Kara’ya ait olan 10 metrelik balıkçı teknesi, olumsuz hava şartları nedeniyle bağlı olduğu yerden kurtuldu.

Nehre giren soluğan nedeniyle savrulan tekne, iskelelere çarparak hasar aldı ve battı. Sabaha karşı batık halde bulunan tekneyi fark eden balıkçılar, tekneyi kurtarmaya çalıştı. Yaklaşık 4 saat süren çalışma sonrası suya tamamen batmış halde olan tekne, vinç yardımıyla halatla kurtarıldı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Şerafettin Kavran, teknenin batmasına neden olan soluğanın ortadan kalkması için nehir ağzındaki mendireklerin çift taraflı tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Kavran, “Olay, gece saat 02:00’dan sonra oldu. Hava muhalefeti nedeniyle nehre soluğan girdi. Mendireklerin iki taraflı çıkması lazım. Soluğan nedeniyle batan üçüncü tekne oldu. Mendirekler tamamlanmazsa nehirde 5-6 kayık daha batar” diye konuştu.