-

YUVALIDERE'DE KORKUTAN YANGIN (izle):

...

Yangın, Karasu ilçesi Yuvalıdere Mahallesi’nde Ramazan Berber’e ait bir tavuk çiftliğinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tavuk çiftliğinin kalorifer kazanında bilinmeyen bir nedenden ötürü patlama sesi duyuldu. Kalorifer kazanından çıkan yangın kısa sürede çatıya sıçradı.

Yangın esnasında çiftlikte olan Osman Cihat Berber, durumu fark ederek itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale etti.

Yangını kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışması gerçekleştirdi. Yangının tavuk çiftliğine sıçramaması ise teselli kaynağı oldu. Jandarma, olay ile ilgili inceleme başlattı.

“İÇERİDE FINDIK KURUTUYORDUK”

Olayı aktaran Ramazan Berber’in oğlu Osman Cihat Berber, “Normal bir gündü. Sobayı yaktım, içeride yatıyordum. Birden bir patlama oldu. Geldiğimde zaten çatı alev almaya başlamıştı. Ondan sonra çatı patlamaya başladı. Sonrada babamlar geldi. Kendimiz müdahale etmeye çalıştık, baktık kümese yayılıyor. Sonrasında soba patladı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek söndürdü” dedi.

İçeride hayvan olmadığını da belirten Osman Cihat Berber, “Fındık vardı. Fındık kurutuyorduk içeride. O yüzden sobayı yakıyorduk. Can veya mal kaybı yok. Soba etkilendi sadece” şeklinde konuştu.