Süper ligde temsilcimiz Karasu Aziziye’nin de yer aldığı C grubunda zirve iyice kızıştı. Düşme ateşinin yanı sıra ilk iki olmak adına yarışın hız kazandığı C grubunda Geyve, apolet sökerek, Kazımpaşa Birlik’in liderlik forsunu yerle bir etti. Karasu Aziziye, Arifiye’den sonra, genç Sakarya Caddesi’ni, ilk yarıda ortaya koyduğu etkili oyunla farklı yenerek, ilk iki yarışı için güven tazeledi. AS Akyazı’nın üst üste aldığı yenilgiler, liderin yenilmesi bu grubun futbol heyecanı içine, ilk iki hesabının aday takım sayısını da katladı. Şimdi Kazımpaşa Birlik lider ama rahat değil. Peşin sıra K.Aziziye, K.Akınspor ve AS Akyazıspor aynı puanla sıralamada yer alıyorlar. İkinci transfer döneminde iyice güçlenen, AS Akyazı’dan sonra Kazımpaşa Birlik’i de yenen Geyve, çok az puan farkıyla aşağıdan yukarıyı tehdit eden takım olarak ünlendi. Görüldüğü gibi C grubunda Kazımpaşa Birlik’in, AS Akyazı’nın üst üste aldığı yenilgiler sonrası kartlar yeniden karılmak adına yola çıktı. Bu haftanın futbol ateşini de ölçülerek Süper düşüncelerime nokta koymak isterim. İlk iki için hafta sonunda Akyazı’da oynanacak olan AS Akyazı-K.Akınspor, Erenler’de oynanacak olan Yeşilyurt Beldespor-K.Aziziye maçları Play-off yürüyüşü içinde olanlar takımların futbol ateşini ölçecek. K.Aziziye’ye tavsiyem, Yeşilyurt Belde’yi hafife almaya kalkmayın. K.Akın’a kaybederken de Arifiye’yi 2-0 geriden gelip 3-2 yenerken de oynadığı futbolla alt sıraların üstün olduğunu gösteren takım imajını bıraktı.

DİKMEN YAYLASI KARTEPE’NİN ÖNÜNE GEÇEBİLİR

Sakarya’nın turizme, spora açılan yeni bir projesine ulaştık. GSİ Müdürlüğü’nün spordan sorumlu bakanlık bürokratlarının önüne, Hendek Dikmen yaylasına yapılacak olan kayak merkezi, sportif hamleleri içinde barındıracak olan bu şehrin yıllardır özlemini duyduğu bir projeyi devreye soktu. Dikmen Yaylası’nın, son yıllarda cazibe merkezi olan Kocaeli Kartepe’nin 200 metre daha yükseği olduğunu öğrendik. Bin 500 metre yükseklikte olan Kartepe’nin karşısına bin 700 metredeki yüksekliği ile yer alacak olan Dikmen Yaylası, kayak merkezi olacak. Dikmen Yaylası projesinde takımların kamp yapacağı zamanlarda idman yapacağı sahalar olacak. Böyle olunca ne olacak? Tabii ki yakın çevre vilayetlerin, Sakarya’nın takımlarının da elinin altında kendi ilinde kamp yapacağı bir tesis olacak. Dikmen projesi Sakarya’nın spordaki popülitesini, turizmdeki popülitesini Türkiye sathına yayacaktır. Dikmen projesi bana göre turizmde, sporda Sakarya’nın yıldızını parlatacaktır. Bir an önce temellerinin atılması dileği bu projeye katkı sunanlara şimdiden sevinerek el uzatıyorum.

ELÇİ (CRISTANO RONALDO)

Portekiz’in futbolda dünya markası bir elçisi var. Onun sayesinde Portekiz ismi yıllardır Avrupa ve dünya futbolunda konuşuluyor. 37 yaşına gelmesine karşın gençlere taş çıkartırcasına futbola hizmete devam eden Crıstano Ronaldo için, Portekiz federasyonu bildiri yayınladı. O bizim tanıtım elçimiz, o bizim için futbolcudan öte bir yaşam gerçeği. Ne güzel değil mi, bir futbolcu, oynadığı futbol, yaptığı hizmetlerle, yoksullara el veren insancıl yaklaşımı ile ülkesine paradan daha önemli katkılar sunabiliyor. Bizim Portekizli yıldız gibi Sakarya’nın ismini yükseklere taşıyacak sporcumuz yok ama iki hakemimiz var. Basketbolda Ali Köseoğlu, futbolda Atilla Karaoğlan, iki Süper hakem olarak Sakarya’nın Türkiye’nin hakem vitrininde olan iki önemli değeri. Onlar bizim spordaki elçilerimiz. Gelin bu değerlerimize sahip çıkalım. Birçok Anadolu ilinde hakem olarak böylesi kaliteli isimler yok. Bizde var ve biz bunların yerine sporun her alanında yenilerini koymak zorundayız. Bir ilin, bir ülkenin tanıtımı için sporun içindeki gelişmeler çok ama çok önemli de bunun değerini bilmek gerek.