Karasu Aziziye Mahallesi ve Kuzuluk Mahallesi’nde senelerdir yaşanan dolmuş sıkıntısı ara ara gündeme geliyor.

Hastane tarafına giden dolmuşların öncelikle Kuzuluk Mahallesi’ne daha sonrasında Aziziye Mahallesi’ne giderek iki mahallenin de ihtiyacını karşılamış olacak.

Karasu Şoförler Odası’nın bir çalışma başlatması vatandaşların mağdur olmamaları doğrultusunda girişimlerde bulunması gerekiyor.

Kış ayına girdiğimiz bu dönemlerde Karasu Şoförler Odası’nın çalışmaları doğrultusunda da vatandaşların bu ihtiyacı da karşılanmış olacaktır.

Aziziye ve Kuzuluk mahallelerinin bu ihtiyacının takipçisi olacağımızı buradan bildiriyoruz. İnşallah en kısa sürede bu sorun da ortadan kalkmış olur.

DERNEKLER

Dernek, insanların belli bir amaç için bir araya gelerek oluşturduğu topluluklardır. Dernekler herhangi bir kazanç amacı gütmeyerek toplumun faydasını gözetirler. Toplumun çıkarlarının bireysel çıkarlardan daha önemli olduğunu belirten dernekler her alanda kurulabilmektedir.

Dernek, gerçek veya tüzel en az yedi kişinin belli bir amaç için bilgi birikimlerini ve çalışmalarını birleştirerek oluşturdukları kişi topluluklarına verilen isim olarak tanımlanmaktadır. Dernekler kanunda belirtilen usullere uygun olarak kurulmaktadır.

Ahlaka ve kanuna ters düşen toplulukların dernek kurmasına kanunen izin verilmemektedir. En az 7 kişinin bir araya gelmesi ile kurulabilen dernekler bu topluluğa üye olacak insanların fiil ehliyetine sahip olmasına dikkat etmektedir.

Dernekler kuruluş bildirimini bulundukları yerin en büyük mülki amirine verdiği andan itibaren tüzel kişilik statüsüne gelmektedir.

Ancak hiçbir işlevi olmamasına rağmen sadece yardım adı altında para toplamak için varolan dernekler tespit edilmelidir.

Eline sadece makbuz alıp insanlardan para toplamakla var olmak doğru değildir. Derneklerin birçoğu denetlenmeli ve gelir, giderlerinin hesaplanması gerekmektedir. Bu doğrultuda daha şeffaf olunmuş olur.