İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucuya yönelik hassasiyetle yaklaştığını ve bu konuda “üzerine gidin” talimatının bizzat Bakan Soylu tarafından verildiğini duymuştuk. Neler olacağını bekleyip görelim derken Karasu’da arka arkaya uyuşturucu operasyonları yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.

Muhakkak basına yansımayan uygulama ve operasyonlar da olmakta. Biz de Karasu basını olarak hem size hem de ulusal ajans bağlantımızla ilçe ve il dışına bu başarılı uygulamaları ulaştırıyoruz.

Özellikle 2021 yaz dönemi ortasından sonra Karasu’da jandarma bölgesinde hareketlilik görülmeye başladı. Polis bölgesinde de onu takip eden bir süreç var. Geçtiğimiz hafta hem jandarma hem de polis sorumluluk bölgesinin 2021 faaliyet raporu basınla paylaşıldı. Burada ilginç detaylar da göze çaptı.

Jandarma bölgesinde yıl boyunca yapılan faaliyetler neticesinde 23 kiloya yakın kubar esrar yakalandı. Azımsanmayacak bir miktar... Metamfetamine karşı da iyi sonuç elde edilmiş. 105 gram maddeyi, gram hesabından lira bazında düşünürseniz fena değil elde edilen miktar. Bonzai de bir kiloya yakın. Kenevir ve kenevir tohumuyla toplam miktar yaklaşık 25-30 kilogram.

Polis sorumluluk bölgesinde ise 2020 yılına göre 2021'de yüzde 176'lık bir müdahale artışı var. Bu sayı yanlış bir algı oluşturmasın. Uyuşturucu kullanımında artış demek değil. Bu artışı tersten okumak lazım. Uyuşturucu kullanımına polis müdahalesinde bir artış söz konusu. 2020'de 51 işlem ve müdahale yapılırken 2021'de 141 uyuşturucuya yönelik uygulama ve operasyon yapılmış.

Polis bölgesinde ele geçen esrar miktarı yaklaşık 7 kilo. metamfetamin ise 154 gram. Kenevirlerle birlikte toplam 8 kilodan fazla bir miktar.

Yani Karasu’da uyuşturucuya karşı topyekün bir savaş başlamış demektir. Kolluk kuvvetlerinden sahada duyduğumuz söz ise çok manidar: “Şahsın üzerinden 1 gram dahi çıksa affı yok, adli işlem başlar”

Allah hem jandarmamızın hem de polisimizin bu konuda yardımcısı olsun. Çünkü uyuşturucu kullanımı sadece ilçemizde değil, ülke genelinde çok alt yaşlara kadar indi.

Bu klişe bir söz değil. Adli kayıtlarla kanıtlı. Ortaokul çağına kadar maalesef inmiş durumda. “Geç kalınmış bir talimat ve geç kalınmış bir topyekün mücadele” diyebilirsiniz. Ama inanıyoruz ki Karasu’da uzun vadede bu konuda çok faydalı olacak uygulamalar ve operasyonlar yapılıyor. Bu noktada hem adli makamların hem de kolluk kuvvetlerimizin inisiyatif alması ve özveri göstermesi de büyük etkin rol oynuyor. Emeği geçen her yetkilimize de müteşekkiriz.

Biz de basın olarak bu konuda vatandaşı hem bilgilendirici hem de uyarıcı amaçlı bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz. İlçemize zarar veren bu kişileri deşifre etmek değil amacımız ama yapılan zulme de sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Her gencimize satılan bir gram uyuşturucu zulmün en büyüğü. Suçlu suçunu biliyor. Allah görüyor, halk görünce mi sorun olacak?