Corona nedeniyle bir türlü ne zaman oynanacağı konusunda kesin tarih verilmeyen bal ligi için son olarak ortaya atılan Mart için geri sayım başladı. Başlar mı? Sanırım oynanacak. Çünkü son alınan bilgiye göre 17 Şubat Çarşamba bu gün, Ali Düşmez başkanlığında dask yönetim kuru toplanacak ve balın kaderini masaya yatıracaklar. Alınan bilgiler, etrafa yayılan söylentilerin içinde nelerin olduğu, nelerin olacağı, bal liginin nasıl ve de hangi tarihte başlayacağı, spor kamuoyuna duyurulacak. Oynanır veya oynanmaz demeyeceğim, oynanacağını hesaba katan bizim ilin takımları kar kış demeden çalışmalarına devam ediyorlar. Hele hele Hendekspor, Sapancaspor ve de Erenler cephesinin hazırlık harareti diğer takımlara göre bir hayli yoğun. Sakarya’nın bal ligi futbol ve hedef nabzını tuttuğumuzda, bu üç takımın gözünün yükseklerde olduğunu, yaptıkları transferlerden, takımlarını teslim ettikleri teknik adam resimlerine bakınca görmek mümkün Hendekspor’da Talip Toprak, Sapanca Gençlikte Asım Balkaya ve Erenler ’de Cenap Taner’in teknik adamlık kariyerlerinin profesyonel geçmişle yoğrulmuş olduğu da bir başka gerçek. Bu üç takım iyi paralar harcadılar. Üçünün de kafasında yatan hedef penceresinde, üçüncü lige çıkan takım olma hayali var. Olur mu? Futbolda her zaman pahalı transferler istenilen hedef kapısını açmasa da, umudu zinde tutar. Gecen yıllarda Hendekspor bu hayali bayağı zorlamıştı. Bakarsınız bu sene o umudun içinden TFF 3 çıkar. Umarız bir takımız Bala çıkar. Çünkü bu ilin futbolunun profesyonel anlamda beslenmesi için TFF 3 çıkacak takım veya takımlara ihtiyacı var. Bakalım Çarşamba günü yapılacak toplantıdan balın kaderine ışık tutması beklenen ne gibi bir karar çıkacak.

UĞURLU MASKE

Uğur Akkuş Sakaryaspor için Başkanlık yarışını ertelemesine karşın, Sakaryaspor’un peşinden de ayrılmıyor. Eyüp maçına akreditasyon yaptıran, ancak Eyüp yönetiminden veto yediği için maçı TV’den izleyen Uğur Akkuş, duyduk ki şimdide 1 Milyon yeşil siyah maske dağıtacakmış. Daha önce bir parti maske dağıttığına tanık olduğumuz bu arkadaşı anlamak, neyin peşinde olduğunu düşünmek adına beyin jimnastiği yaparken, onun Sakaryaspor’a başkan olmak adına geri adım attığını düşünmüyorum. Bir insanın, hele hele bu kişinin ismi bir dönem Sakaryaspor başkanlığı ile anılmış ise, bu kişinin özgür iradesiyle Sakaryaspor’u takip etmesinde bir mahsur yokta, insan yine de bu tür girişimlerin içine şüpheci bir yaklaşım ekleyebiliyor. Bende bu şüpheci kişilerdenim, bana göre Uğur Akkuş’un Sakaryaspor aşkı gün gelir bir yerde kesişir diye düşünmeye devam edeceğim. Buda benim özgürlük alanım.

HACLI ORDUSU

UEFA Şampiyonlar liginde Paris te oynanan, Paris Saintgermain –Başakşehir karşılaşmasında yaşanan, takımımızın yardımcı antrenörü, Pierre Weboya yapılan ırkçı saldırının içinde yatan nedenlerden, sebep olanlara bir ceza çıkmadı. UEFA Pierre Weboya o gün için ırkçı söylemleri nedeniyle Disiplin kuruluna sevk edilen 4 Hakem Sebastien Coltescuyadisiplin cezası vermeyi gerek görmedi. Aynı maçta Disipline sevk edilen Teknik sorumlu Okan Burukada herhangi bir cezaya gerek olmadığına hükmetti. Bana göre bu bir ayrımcılık. Bu bir haçlı düşüncesi o gün kopan Irkçılık fırtınası içinden fırtına kopartacak cezai yaptırım çıkmadı. Acaba diyorum bu bir Türk takımına değil de bir Avrupa takımına yapılsaydı UEFA aynı tavrı takınır mıydı? Sanmıyorum. Bu olaydan da anlaşılacağı gibi Türkün Türk’ten başka dostu yok.