Bankacılık sistemi teeee krallık dönemlerine dayanmaktadır. Nasıl mı anlatayım. Krallar halka belli oranlarda kredi verir tabiki o zaman ki ismi neydi bilmiyoruz, sonra paranın değeri sistematik olarak düşürülür. Yani sistem 100 verdiğini 130 olarak geri alır. Sonra paranın değeri eski seviyesine ince ince çekilir. Halk olayı anlayamadan yardımsever krallarından aldıkları parayı misli olarak geri ödemek zorunda kalır.

Sistem yıllar geçtikçe kendini sürekli güncelliyor. Günümüzde de uygulanan sistem çok farklı değil aslında sadece şimdi kralların yerini bankalar aldı. Basit bir örnek ile konuyu pekiştirelim. Örneğin; 1 Milyon liranızı %15 faizle bankaya yatırırsanız aylık 12.500 lira kazancınız olur. Peki, bu 12.500 lira nereden gelir? Oda %2 faizle ihtiyaç kredisi çekmek zorunda kalan fakir halktan karşılanır. Yani sistem etliye sütlüye karışmadan paraları götürürken aynı zamanda fakirden çalıp zengine verir.

Sonuçta da dünya mal varlığının %40'ı dünya popülasyonunun %1'inin elinde bulunur. Ve bu düzen artarak devam eder fakir her geçen gün fakirleşmeye devam ederken zengin ise zenginliğine zenginlik katar. Sürekli yeni yeni bankaların kurulma sebebi de aslında budur. Pasta büyüdükçe pay isteyenlerin sayısı da artar.

Geçen senelerde hatırlarsanız dünyada bankalar batıyordu. Devletler hemen müdahale ederek onları iflastan kurtardı. Neden? Çünkü devletlerde bu düzenin bir parçası, onlarda bankalarla iş yapıyor. Faiz ve Kredi onlarında işine geliyor ki zaten inanılmaz borçları olan ülkeler bu sayede ayakta kalıyor. Daha fazla borçlanarak, olmayan paralarla yol, köprü, park vs. yapıyorlar. Ya da futbol kulüpleri olmayan paralarla transferler yapıyorlar sonra? Ekonomik kriz.

Peki, bu krizden nasıl kurtulunur? ARGE çalışmaları ile tarımsal kalkınma ile sanayileşme ile katma değeri yüksek ürünler üreterek diyeceksiniz fakat değil. Tekrar ve tekrar borçlanarak, kısa vadede ödemen gerekenleri ödemek için daha yüksek faizli fakat vadesi daha uzun krediler çekersin kısa vadeli borçları ya da ödemelerini kapatırsın. Ama bir dakika, benim 100 lira olan borcum demin 130 lira oldu! Amaaan boş ver bizden sonra gelenler düşünsün. Biz yolumuza devam edelim...