Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca (SYDV) salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik, başvuruya gerek olmaksızın yapılacak olan “Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı” destekleri verilecek.

Bin 100 lira tutarındaki yardımların listesi Karasulu muhtarlara ulaştırıldı. Listelerdeki isimlere Çarşamba günü itibariyle kapıya teslim usulü ile dağıtımların yapılacağını öğrendik, bir adım öteye de gidemedik.

Neden mi? Muhtarlar WhatsApp grubuna “Basına demeç vermeyin” emirli bir paylaşım yapılmış. malumunuz önceki bin liralık yardımlar yüze göze bulaştırılınca ve hak etmeyen kişilere dahi bu paralar verilince çok sayıda itiraz ve şikayetler olmuştu. hatta bazı yürekli muhtarlar paraları dağıtmayacağını hatta ve hatta iade bile etmek istediklerini söylemişti.

Muhtemelen aynı sorunlar ile karşılaşılmaması ve basınında yaygara koparmaya meraklı bir imajı gözlerinde canlandıysa bu emir verildi muhtarlara.

Çevremizdeki muhtarlar ile görüştüğümüzde öfkeyle “Kapısında domuz eksik olan kişilere bile yardım çıktı. Adamın tarlası, evi, arabası, Mercedes’i, tarktörü vs vs vs var” diyen muhtarlarımız daha dağıtım başlamadan çıktı.

Her mahallede bu tip ödeme alanlar olacak anlaşılan. Basın olarak bu kişileri ifşa etme gibi bir derdimiz yok. Korkmayın, haber de yapıp eleştirmeyeceğiz yardım yapanları. Ama bu konuda herhangi bir bilgi de veremeyeceğiz siz değerli okurlarımıza.

Artık kapı komşunuzun, bilmem kim tanıdığınızın hak etmediği yardımları aldığını duydukça siz gereken konuşmaları yaparsınız halk olarak.

Malum ilçemizde yayın yasağı getirilmiş gibi demeç verme yasağı da konulunca muhtarlarımıza, kendilerini zora sokacak bir şeyi de biz yapmayız.

Bakalım yürekli muhtarlarımız ne gibi ilginç tepkiler yapacak bu dağıtım sırasında. Demeç verilmesine bile yürek gösteremeyenlere rağmen...