“Başka şubemiz yoktur.” ne kadar özgüven ve vizyon dolu bir slogan değil mi? :) İlla ki bir kafe, restoran gibi işletmelerin camlarında görmüşsünüzdür.

İnsan bu kötülüğü kendine neden yapar bilmiyorum ancak sanırım düşünülmeden söylenmiş ve halk arasında hızla yayılmış. Belki de taklitlerden sıyrılmak için söylenmiştir ancak eğer taklit ediliyorsanız doğru yoldasınız ve buna ihtiyacınız yoktur.

Eğer bir işe girişmeyi düşünüyorsanız sadece yerel bölgeye hitap etmeyin. Daha işinize başlamadan nasıl daha çok kişilere hitap etmeyi düşünüp bunun temelleri atmanız gerekir. Tabi ki bazı işletmeler sadece yerel bölgeye hitap ederler. Ancak o işletmeler sadece oraya özgü demek değildir. Bu yüzden işletmeler Dünya’nın birçok yerine uygun kurulmalı.

Eğer bir kafe veya restoran sahibi iseniz web sitenize, bir gıda üreticisi iseniz ürün paketlerine çok konuşulan İngilizce, Arapça gibi diller ekleyebilirsiniz. Bir koltuk üreticisi iseniz diğer ülkelerdeki koltuk tasarımları üzerinde çalışabilir ve hangi ülkeye ihracat yapmak istiyorsanız o ülkenin dilini öğrenebilirsiniz. En azından ürününüzü anlatacak kadar. :)

İşinizi güçleştirmeyin, işinizi güçlendirin. Güçlenmek için ise geniş kitleyi hedef yapmak gerekir. Sadece kendi işinizden bahsetmiyorum çalıştığınız kurum içinde bunu uygulayabilirsiniz. Çalıştığınız kurum güçlendikçe siz de güçleneceksiniz. Her ne iş yapıyorsanız en iyisini ve tam yapın. Yaptığınız iş maaşınızın karşılığı değil karakterinizin yansımasıdır.

Konuyu çok dağıtmamak ve odağımızı kaybetmemek için yazılarımı hep kısa tutacağım. Yazıma son verirken çok sevdiğim bir sözü bırakıyorum.

Esen kalın.

“Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse Michelangelo'nun resim yaptığı, Beethoven'ın beste yaptığı veya Shakespeare'in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki, gökteki ve yerdeki herkes durup, burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin” Martin Luther King