Hep bir klişe vardır ya nerde o eski bayramlar diye. Aslında o eski bayramlar çok uzakta değil. Henüz kaybetmedik o bayramlarımızı fakat seneler geçtikçe biraz daha azalıyor bayram coşkusu, örflerimiz, adetlerimiz...

Bayram namazıyla başlayan gün, ailecek kahvaltıyla devam eder. En güzel kıyafetlerimizi giyeriz, küçükler büyüklere ziyarete gider, tatlılar yenir, çaylar kahveler içilir, uzun zamandır görmediğin dostlarını akrabalarını görürsün, yüz yüze konuşmanın samimiyetini bulamazsın internette, dokunmak, hissetmek başkadır, çocuklar koşuşturur sağa sola tablette oyun oynamaz, büyüklerin elleri öpülür, harçlıklar dağıtılır, komşu çocukları gelir kapıya şeker yada para verirsin ufaktan sevindirirsin onları, erkekler ülkeyi kurtarırlar sohbette, kadınlar biraz dedikodu yapar özlem giderirler gülüp eğlenirler, topluca yemekler yenir, küslükler kalmaz bayramda.

Kurban kesilir. Fakirlere, komşulara dağıtılır. Yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biridir. Bayramlar böyledir. Aile ve akraba ilişkilerini güçlendirir, samimiyeti arttırır. Her zaman söyledim şimdi tekrar ediyorum: "Sevgi, kandan daha güçlü bir bağdır." Bu bağları kuvvetlendirmekte bizim elimizde, kestirip atmakta. Ben bu yüzden bayramları çok önemsiyorum.

Birlik ve beraberlik duygusunu yaşarız, yakınlarınla birlikte olmanın hazzı başkadır. O bayram coşkusu yansır yüzlere, sokakta bayramlaşırsın tanımadığın insanlarla bile, çocuklar daha fazla mutlu olur, o hengame koşuşturma hoşlarına gider, şekerler, tatlılar, yemekler, harçlıklar mutlu eder onları. Çocukların ve kadınların mutlu olduğu toplumlar gelişmiş medeniyetlerdir. Bu özel günlerin kıymetini bilmek lazım diye düşünüyorum.

Gazetemizin 200. sayısı da bayram haftasına denk geliyor. Bayramın bereketi Medya Karasu ve Öncü Gazetesi Ailesine şans getirmesini diliyorum. Bağımsız ve çok farklı görüşten insanı içinde barındıran bir gazetenin parçası olmaktan gurur duyuyorum. Okuyucularımıza ve değerli Karasulu hemşehrilerime de bir teşekkür etmek isterim. Olumlu olumsuz birçok geri dönüş alıyoruz. Sizler olmazsanız bizimde yazmamızın bir anlamı olmaz. Hep birlikte nice 200 baskılarımız olsun...