Karasu Belediyesi'nin özel bir danışmanlık firmasından destek almaya başladığını öğrendik. Tabi ki alabilir kendi tercihleridir. Fakat bu hizmeti hangi şartlarda aldığını kamuoyu olarak merak ediyoruz.

1-) Karasu Belediyesi bu hizmeti hangi firmadan almaktadır?

2-) Hangi konularda danışmanlık alma gereği duymuştur?

3-) Bu hizmeti ihale yoluyla mı doğrudan temin yöntemiyle meclis kararıyla bunların hiç biri değilse ne şartlarda almıştır?

4-) Danışmanlık hizmetine kaç para bedel ödemektedir?

Danışmanlık hizmet alımlarında, iş tanımının doğru yapılması gerekmektedir. İdarenin hangi konuda danışmanlık almak isteğini açık ve net ortaya koyması, ileride işin kabulü aşamasında da gerekli olan bir husustur.

Diğer taraftan, memur eliyle gördürülmesi gereken bir işin tamamının değil, yöntem ve süreç açısından destek alınması gerekmektedir.

Diğer taraftan, alım yönteminin de önemli olduğunu belirtmemiz gerekmektedir. Gerekli şartları taşımadan, tek kaynaktan alım yapılması fiilen ve hukuken mümkün bulunmamaktadır.

Alınan hizmet basın ve medya yönetimi ise bir an önce hizmet aldığınız firmayı değiştirin keza muhalefetin veya kamuoyunun sorduğu her soruya " yaptığımız her iş Karasu içindir, bize güvenin, merak etmeyin, halkımızın tek kuruşunu ziyan etmeyiz" tarzı yuvarlak cevaplar vererek geçiştiriyorsunuz. Bir sayfa basın açıklaması yayınlayıp sorulan soruya yada size yöneltilen eleştiriye cevap vermek yerine ya kendinize göre sert bir açıklama yapıyorsunuz ya yuvarlak cevaplarla kaçıyorsunuz. Bu iyi bir basın yönetimi değil.

Halk sahildeki duvarı soruyor. Önünü doldurmuşunuz üstüne çıkıp göyya yüksek değil pozu veriyorsunuz aynı fotoyu sahil tarafından da çeksenize bir adam boyu olarak.

Halk 46 milyonluk ihalenin yapılandırılarak nasıl 142 milyon lira olduğunu soruyor. Siz yok belediye olarak dönemiyoruz, yanlış hesaplar yapılıyor aslında öyle değil falan diyorsunuz. Güzel. Açıkla o zaman yok gene iki sayfa laf kalabalığı ne taksit miktarı, ne güncel rakamlar ne eski rakamlar öğrenemiyoruz.

Sahil projesi için ihale yapıldı mı yapıldıysa kim aldı ihale yapılmadıysa bu projenin maliyeti nedir büyükşehirin sorumluluk alanı olan yeri siz neden yapıyorsunuz gibi onlarca sorunun da cevabı yok. Sahildeki dükkânların ve birinci kat evlerin deniz görme işi bitti mi cevap yok. Haremlik selamlık sahil ile yolu böldünüz. Bunu diyemeyip uzun uzun bir şeyler anlatıyorsunuz.

Belediyeye ait kaç parsel arsa kaç adet bina satıldı? Buradan gelen para nerelere kullanıldı?

Belediyeden kaç kişiyi kovdunuz? Kaçının yerine kendi adamlarınızı aldınız? Kaçına memuriyet verdiniz? Belediyede iki yılda kaç Fen İşleri Müdürü değişti? Bir eski Akp meclis üyesi fen işlerinde çalışıyor diğer başka eski Akp meclis üyenizi memuriyet vererek İmar Müdürü yaptınız. Oda istifa etti. Kaçıncı İmar Müdürü oldu sayamadım. Bu insanlar neden durmak istemiyor Fen İşleri ve İmarda?

Danışırsınız bu konuları da. Kamuoyuna bir cevap verebilirsiniz umarım.