Hatırlarsınız Karasu’ya bir zamanlar Cherry otomobil fabrikası kurulacaktı ve binlerce kişiye istihdam sağlanacaktı. Bomm… Ardından Kibar Holding geldi, çelik fabrikası kuracaktı. Dev gibi araziler alındı. Karasu’da binlerce kişiye istihdam sağlanacaktı. Bomm… Derken Cumhurbaşkanı Erdoğan eşliğinde BMC geldi. Bu sefer olacaktı ama, inandı herkes. Çünkü Erdoğan bizzat geldi, temelini attı. Binlerce kişiye gerçekten istihdam sağlanacak, kesin gözüyle bakıldı.

Hakikaten temeli atıldı, zemin yapıldı çelik konstrüksiyon direkler derken çatısı vs vs.. Tamam denildi, Karasu’da füze üretilecek, sonradan tak denildi, en son askeri ağır araç denildi. Ve yine Bomm… Balonlarımız tek tek patladı. Arsalar, araziler, teşvikler verildi de verildi daha bilmediğimiz neler neler…

Bir umut hala var gerçi. Kibarca bekliyoruz o umudu. İlan adı altında verilen paralarla üzerine gidilmiyor olsa da Kibarca bekliyoruz binlerce kişiye istihdam sağlanmasını. Gündem Kibar’lık falan değil şu an BMC. Hani bir reklam vardı yıllar önce “Bence BMC” diye… Son patlayan seçim balonumuzun içerisinden çıkan konfetilerin renginin ne olduğu halka kalmış artık.

Hani son günlerde bir modadır gidiyor ya Avrupa özentisi cinsiyet partisi. Balon patlıyor, dökülen konfeti mavi mi pembe mi? BMC balonumuz da patlayınca çocuk gibi ağlayacak mıyız, içerisinden çıkan konfeti kime göre ne renk olacak onun kararı vatandaşındır. Herkes, kendine göre rengini belirler. Malum ayrışmış bir toplumuz ve herkesten ayrı bir görüş çıkacaktır.

Biz olanı yazalım ama. Karasu’da büyük kuruluşlarla onlarca yıl seçim vaadinde bulunuldu. Yukarıda saydım bu kuruluşları. Araya bir de tersane serpiştirilmişti, hani şu Tuzla’dan otobüs otobüs personel getirilen. En son da BMC müjdesi verildi. 2 bin 200 dönüm arazi tahsis edildi. Bir kısmı vatandaştan alındı bir kısmı hazineden verildi. Milyon milyon liralarca teşvikler verildi.

Ardından büyük bir organizasyonla 13 Ocak 2019 tarihinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla temeli atıldı. Sayısız bakan da törende hazır bulundu. Böylesine değerli bir araziye ve kiralanan arsalarla birlikte devasa bir alana tesisin kurulacağı somutlaştı. İnşaat durdu, vazgeçildi denilirken seçim geçti, inşaat başladı ve iki yılın sonunda umutlarımızın BALONU patladı. “BMC KARASU’DAN VAZGEÇTİ!” Sebep? Zemin iyi değilmiş.

Şimdi buna inanacak kaç kişi var? Temeli atarken, çelik direkleri çıkarken, çatıyı koyarken mi aklınıza geldi? Hani eski Türk filmlerinde vardır bir sahne. Matbaaya adam girer ve bağırır: “BASKIYI DURDURUN” ya da tam nikah masasında evet derken: “DURUN SİZ KARDEŞSİNİZ”. Ve güleriz bu repliklere. Gülün şimdide. Çünkü adam içeri girdi ve bağırdı: “İNŞAATI DURDURUN”. Neden? Zemin kötüymüş. Zararın neresinden dönsek kardır… İnanacağız çaresiz (!)

Neticede bugüne kadar bu yukarıda saydığım kuruluşlara 4-5 bin bönüm arazi gerçek hak sahibi Karasululardan alınarak tahsis edildi. Netice ortada… Karasu’ya ne sahip çıkacak bir milletvekili var ne de bu balonlara tepki verecek vatandaş. Basın da ya yazar ya yazmaz. Yazsa da ya ciddiye alınır ya alınmaz. Yazmayana zaten hava hoş… Elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Şimdi soruyorum, patlayan balondan çıkan konfetinin rengi ne?