8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hemen hemen her kesimden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınlandı. 8 Mart sadece kadınların önemsendiği gün olmamalıdır. Kadınlarımız bir gün değil, her gün önemsenmeliler.

Kadınların sokaklarda taciz edilmeden, peşlerine kimse takılmadan ya da saldırıya uğramadan yürüdüğü günü hayal edin. Şiddete maruz kalan kadınlar için sığınma evlerine ihtiyacımız olmadığı günü hayal edin. Kültürümüzde en sık rastlanan seri katillerin kendi ailelerini öldürenler OLMADIĞI günü hayal edin.

Daha da iyisi, kadınların her nerede olursa olsun güvende olduğu, ailelerin evlerinde güvenle yaşadığı ve katliamların olmadığı bir dünya hayal edin.

Unutma güzel kadın! Sen doğuransın, büyütensin, çalışansın, üretensin, düşünensin, paylaşansın, kalıplara sığmayansın. Nasıl ki; güneş doğmazsa dünya hayatta kalamaz, sen olmazsan hiçbir ekin can bulmaz. Güzel kadın! Güneş sensin! Her gün yeniden doğ! Doğ ki, hayat devam etsin.

Kadın sayılmalı.
Kadın görülmeli.
Kadın dinlenmeli.
Kadın sevilmeli.
Kadın önemsenmeli.
Kadın tanınmalı.
Kadın alkışlanmalı.
Kadın kutlanmalı.
Bir gün değil, her gün.

Kadınlar hayatın kaynağı, şefkat ve merhametin yaşayan abidesidir.

Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Ezgi Yıldırım Çölkuşu;

Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, herkesin görev üstlenmesi gereken bir mücadele alanıdır. Şiddet ortadan kaldırılmadan insan haklarından, demokrasi ve barıştan söz etmek olanaksızdır. Biz insan hakları savunucusu kadınlar, kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu vurguluyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında, hukuk devletinin gereklerinden bir an dahi sapmadan, hak ettiği muameleyi görmeyen tek bir kadın kalmayıncaya ve her türlü ayrımcı politika sonlanana dek mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” diyen açıklamasını desteklememek ne mümkün?

Hepinizin hem aile hem toplum hayatına hem de kurumumuza kattığınız güzelliklerin artarak devam etmesini diliyoruz. Olumsuzlukların olmadığı, her şeyin mutlu ve güzel şekilde geçtiği günlere doğru yol almamız ümidiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.