Bu hafta yetişkin okurlarımızdan müsaade isteyerek küçükler için birkaç kelam etmek istiyorum. Yetişkin okurlarımızdan da Ramazan Bayramı dolayısıyla bir hafta müsaade istiyoruz ve hem Öncü Karasu Gazetesi’nin bayramda çıkmayarak bir hafta tatil yapacağını, köşe yazılarımıza da bu vesileyle bir haftalık ara vereceğimizi hatırlatmak istiyorum.

Pandemi üzerimizden silindir gibi geçti, gitti gibi görünüyor. Pandemi nedeniyle de pek çok değerimizi erteledik. Bunlardan en büyüğü de küçüklerin bayramı olmuştu. Her yıl rengarenk görüntülere sahne olan ve baharın gelmesinin müjdecisi gibi çocuklarımızla birlikte çiçek açan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl özlediğimiz gibi bir geldi tam geldi.

Başta Karasu Kaymakamlığı, Karasu İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Karasu Belediyesi olmak üzere komitede yer alan tüm kurumlarımıza, ismini hatırlayamadığımız tüm emeği geçen bireylere teşekkürü bu ilçe bir borç bilmeli. İsim isim teşekkür etmek mümkün değil, çünkü törenlerin oluşmasında sayısız kahraman görev aldı. Emeklerini de bütün Karasu izledi.

Çelenk töreninde Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’ın iki üçü öğrenciyle el ele yürümesi ve pırıl pırıl iki eğitimcinin çelengi Atatürk anıtına sunması övgüye şayandı. Karasu Şehir Stadı’ndaki törenimiz de dolu dolu geçti. Özet ama öz bir bayramdı. Final gösterisinde dört okul öğrencileri nefis bir izleti ortaya koydu. Atatürk’ün elinden tuttuğu manevi kızı Ülkü Adatepe’nin o küt saçlı canlandırması ile arşımıza çıkan küçük kızımız tebessümlere sebep oldu.

Tören sonrası Karasu Belediyesi’nin pazaryeri otoparkındaki etkinliği de bir çocuk festivaline döndü. Belediye Başkanı İshak Sarı, çocuklara özel getirttiği Mehter takımıyla hem büyüklerin hem de çocukların gönlünü fethetti.

Bu arada CHP Karasu İlçe Örgütü’nün, çelenk bırakmasının ardından açtığı Türk Bayrağı ile Mehter takımıyla birlikte Pazar yerine yürümesi de siyasi bir centilmenlik tablosu ortaya koydu. Bu yıl özlenen tablolar bir bir gözlerimizin önüne serildi.

Çocuklara özel Mehter takımı demişken bir teşekkür de Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelinin tümüne ve Belediye Başkanı İshak Sarı’ya etmek lazım. “En az iki yıl kültür etkinliği beklemeyin, bütçe yok” diyen Başkan Sarı, sözünü tuttu ve her ne kadar ilçe dışından bir kültür müdürü gelse de bu yıl dolu dolu kültür sanat etkinlikleri ile Karasu halkının pandemi hasretini sonlandırdı. Mehter takımı da bunlardan biri oldu.

Bu güzel çalışmaların devamını büyü bir hevesle bekliyoruz. Bir kez daha emeği geçen her bireye tek tek teşekkür ediyoruz. Kadir Gecenizin hayırlara vesile olmasını diliyor, Ramazan Bayramı’nızı da şimdiden tebrik ediyoruz. Bir hafta ara vereceğiz ve bayram sonrası haftasında görüşmek üzere…