Sakarya’nın eğer oynanırsa, kaldı ki oynanması adına TFF’nin attığı adımlar var. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) kim ne yapıyor? Kim neler düşünüyor? Bu soruların karşılığını az çok bilenlerdenim.

Bizim bu ligde tam yedi takımımız var. Peki, bu yedi takım içinde iddialı resim veren kaç takım var? Hendekspor’un, Sapanca Gençlik’in, Erenlerspor’un, kıyısından köşesinden Serdivanspor’un da iddia vagonu içinde kendine yer aradığını biliyoruz. Peki, geriye kalan Karasuspor, Kalaycıspor ve Pamukova 1968, BAL vagonu içinde yer almak adına ne gibi planlar yapıyorlar. Yukarıda saydığım Erenlerspor, Hendekspor, Sapanca Gençlik ve Serdivanspor’un peşinde paralı yönetimlerin yanı sıra belediyelerinde el verdiğini biliyoruz.

Peki ya Karasuspor ya Kalaycıspor, ya da Pamukova 1968, BAL için neler düşünüyor? Karasuspor’da yönetim kongre kararı aldı. Yenisi gelir veya eskisi kalır bilemiyoruz. Ama Karasuspor adına bildiğimiz bir şey var, yönetim arayışı olası BAL başlarsa eğer zaman kaybına sebep oluyor.

Pamukova 1968’in kendi yağında kavrularak mevcut kadrosuna sekiz takviye yaptığı haberine ulaştık. Pamukova 1968’in belediye ve kaymakamlık desteği yok ama halk desteğine sahip olduğu bize ulaşan bilgiler içinde yer aldı. Kalaycıspor mu ne yapıyor? Valla lige katılacaklar da nasıl katılacaklar? Kadroya ne kadar takviye yapacaklar? Bu konuda bilgimiz yok. Bir bildiğimiz var, takımı yine Bülent Yıldırım çalıştıracak.

Bu çizdiğimiz tablodan ne anlıyoruz? Görülen o ki Hendekspor, Sapanca ve Erenlerspor, gözü kara şekilde TFF 3.lige kilitlenmiş durumdalar. Diğerleri mi? Kalan dört takım adına spor turunda karşımıza net bilgiler çıkmadı. Çıkarsa eğer, kalem bizde, köşe bizde olduğuna göre biz yazarız siz de bir zahmet okursunuz.