Başlığı okuyunca “Ne alaka” diyen oldu mutlaka. Şimdi anlatacaklarımdan ötürü böyle bir mizahi başlık yazayım dedim. Çünkü iki yatırımın da kader günü aynıydı, sonları aynı olmasın dileği gibi düşünün.

Karasu İlçesi Asayiş Hizmetlerini Destekleme Derneği, genel kurulunu gerçekleştirdi ve Mehmet Çatalbaş yeniden yönetim kurulu başkanlığı görevine seçildi. Kurul sonrası Mehmet Çatalbaş ile telefonda görüştüğümüzde bir ayrıntıdan bahsetti. Başlığımız da buradan çıktı yani.

BMC’nin büyük umutlarla Karasu’da gerçekleştirilen temel atma töreninde Çatalbaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanına gidiyor. (Fotoğrafları kendisinde de bende de mevcut. Gayet samimi ve tebessüm dolu bir kare doğrusu) Çatalbaş’ın anlattığına göre Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının elzemliğinden bahsediyor. Soylu da orada ihale talimatını veriyor ve hizmet binası için süreç başlıyor.

Yani iki yatırımın da kaderi ve bir nevi de doğum günü aynı. İkisi de Karasu’da doğuyor. Hani doğduğun ev kaderindir ya, aman Allah korusun kaderleri bir olmasın. İhaleyi alan firma da taşeron da Allah’a şükür çalışmaya devam ediyor ve emniyet binamızda sona gelindi.

BMC belki de ölü doğmuştu da biz göremedik ya da kabullenemedik. Ama Mehmet Çatalbaş’ın aktardıklarına göre emniyet binamızın 10 Nisan 2022'de kutlanması beklenen Polis Haftası’nda tamamlanması ve törenle hizmete girmesini beklediklerini ifade etti.

Emniyet teşkilatımıza çifte bayram olur diye umut ediyoruz. Şahsen Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’müz böylesine güzel bir binayı ziyadesiyle hak ediyor.

HİZMET GÜZEL, EKSİKLER VAR

Karasu Belediyesi’nin dar sokaklarda yaptığı plastik duba ve reflektörlü park yasağı uygulamasını bir şoför olarak destekliyorum. İşimiz gereği küçücük ilçemizde sürekli araba tepesindeyim. Lakin vatandaşımız biraz bencil ve üşengeç Dar sokakta iki aracın karşılıklı geçebileceği yere park yapılmaması gerektiğini bilmesi lazım.

İyi niyetli düşünüyor ve küçük unutkanlıklar nedeniyle insanımızın yasaklı yerlere ısrarla park etmiş olabileceğini düşünerek Belediye’nin hatırlatmasına çok da kızmamak lazım.

İlçe merkezinde, okul olmayan sokaklarda en kızdığım şey kasislerdir. Bir kere fazlasıyla söylenirken bir arkadaşım bana şunu söyledi: “Kasisi yapana kızıyorsun da yaptıranın hiç mi günahı yok?”

Düşündüm, haklıydı. Suç işleyen olmazsa hapishane diye bir yapı da yapılmaz. Kuralları takmayan, altındaki aracın cürümüne bakmadan egzostu bağırta bağırta azami hız sınırını aşan ve sizin, hatta çocuğunuzun canını hiçe sayan karakterler olmasa kasis de yapılmaz.

Şimdi anladınız mı neden dar sokaklarda orta şeride plastik dubalar yerleştirildi. Bisiklet yolları dubalarla ayrıldı. Şahsen doğru buluyorum ama...

İlçe merkezinde yeteri kadar park alanı mevcut değil. Sayın yetkililer hiç de “Var demesin” abonesi olduğun belediye önündeki park alanında bile gün oluyor zor yer buluyorum. Bu bir handikap.

Esnaf haklı dükkanının önüne aracını koyamıyor, koysan sana laf ediyor. Şoför haklı, dükkanın önü esnafa ait değil kamuya ait. İstediği gibi park eder. Esnafın kiralık yeri değil.

Tartışmalar sürüp gidecektir ama düzen her zaman iyidir. Gidin Adapazarı merkeze bakın, aynı sistem mevcut. Kimse de kalkıp eleştirmiyor. Alışık değiliz diye garipsiyoruz. Karasu gelişen bir ilçe, nüfusu artan bir ilçe. Zor olacaktır ama kabuk değişimi normaldir.