Ah o eski yıllar…

Okulların açılmasına az bir süre kala içimizde uçuşan o kelebekler. Buna mutluluk mu deniyordu, heyecan mı deniyordu bilmiyoruz.

Okulların açılmasına az bir süre kala, çarşıya çıkıp yeni kitaplar, defterler, kalemler, silgiler, çantalar, formalar alacağız diye heyecandan adeta çılgına dönüyorduk.

Hele birde aldığımız o defterlerin içini açıp koklamamız yok mu? Ne güzel kokardı. Ne çok heyecan yapardık. Defterlerimizin ilk sayfaları tüm öğrenciler için çok farklı yerdedir.

Âdete hayata yeni bir başlangıç yapıyorcasına özenle ilk notlarımızı yazardık. O ilk sayfaya o kadar özenle yazı yazardık ki silgi bile kullanmazdık.

Özenle yazı yazmanın tüm kotasını okulların ilk haftasında kullanırdık. Evet, çocuktuk. Yeni kıyafet aldığımızda da bu durumu yaşıyoruz. İlk sayfalar nasıl özelse, ilk adım, ilk kelime, ilk cümle, ilk öğretmen, ilk defter, ilk kalem vs. her şeyin ilki hayatımızda önemli yerlere sahiptir aslında.

İlkokulun birinci sınıfı mesela asla unutulmaz. Ağlayarak girdiğimiz o sınıfın evimiz olacağı ve bizleri ileri taşıyacağını bilmiyorduk. Sınıfa ağlayarak attığımız o ilk adım, bizlere anne ve babamız gibi şefkatle bakan öğretmenler bizlerin bir parçası olmuştu.

Çok güzel günler geçirdik aslında. Dönüp arkamıza baktığımız zaman hayatımızdan kimler geçmiş diyoruz. En kötüde ne biliyor musunuz? “Zaman ne çabuk geçti. Hiçbir şey anlamadık” cümleleri oluyor.

İlkokul, ortaokul, lise, üniversite…! Günlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Arkamıza dönüp baktığımız zaman uyuyup uyanmışız gibi zaman geçmiş oluyor.

İlk yere düşüp kanattığımız dizlerimiz, ilk okumayı söktüğümüz, ilk sınavımız, İlk heyecanlarımız, ilk yorgunluklarımız, çalışmaya başladığımız ilk yer vs.

O kadar güzel yerlere sahip oluyor ki bu anılar tarif edilemiyor.

Çalışmaya başladığımız zaman hayattan sert bir uyarı alıyor ve hayat mücadelesine başlamış oluyoruz zaten.

Asıl önemli olan ilkokuldan üniversite yıllarına kadar hayatı dolu, dolu yaşayabilmektir.

önemini hayata atıldığımız zaman, çalışmaya başladığımız ve sorumluluklar aldığımız zaman anladığımızda üzülmüyor değiliz, üzülüyoruz.

Hayatta en çok keşke demeyi sevmedim ben. Keşke öyle olmasaydı, keşke böyle yapmasaydım dediğim çok fazla bir anım olmadı. Kimse de o kelimeyi kullanmaya mecbur kalmaz temennisinde bulunuyorum.

aldığımız insanlara biz karar veriyoruz. Anlamadan, “Kimsenin içini okuyamıyoruz” hayatımıza aldığımız o insanlara set örmeyi de öğreneceğiz. Kucak açmayı da öğreneceğiz. Eğitim öğretim yılları en güzel yıllardır aslında. Bunun farkını büyüyüp yetişkin olunca anlayacak olan sevgili öğrenciler, kitaplarınıza, defterlerinize sarılıp hayatınızın en güzel yıllarını geçirin. Burada anne, babalara çok iş düşüyor.

Evlatlarınıza ilk önce hayatı sevdirin. Öğrenecek oldukları ilk harf olan E’yi sevdirin. Sonrasında okulu da severler. Arkadaşlarını da severler, öğretmenlerini de severler. Ancak ilk olarak hayatın güzelliğinden başlayalım. Evlatlarınızın en iyi öğretmenleri aslında sizlersiniz.

Değerli öğretmenlerim ve kıymetli öğrencilerimizin 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayan 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor, bu eğitim-öğretim yılında değerli öğrencilerimize başarılar diliyorum.