Pazar günü saat 21.00 sularında ilçemizde etkili olan yağış sonrasında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı sosyal medya hesabından ilçemizde gerçekleşen asfalt, bisiklet yolu, kaldırım ve ışıklandırma çalışmalarını gün yüzüne çıkartan görselleri paylaştı.

Bu paylaşımın ardından yüzlerce yorum ve beğeni gelirken Başkan Sarı “Biz daha güzelini yapana kadar en güzeli bu” notunu düştü.

Yapılan yorumların hemen hemen tümünü okuma fırsatı buldum. Bazı yorumlarda isyan varken çoğu yorumlarda ise tebrik ve teşekkür vardı.

Gelelim o yorumlara!

İlk yorum olarak “Boş süslemeler her yıl aynı yeri kaz boz. Diğer taraflar köyden farksız. Hala yollar toz çamur içinde. Yalı mahallesinin ara sokakları içler acısı durumda. İki ışıklandırma yapıldı. Tam oldu, hiçbir eksiğimiz yok. Artık uçmaya hazırız. Sahil bile kırık dökük. Ağaç yok, çiçek yok, tamir bakım yok varsa yoksa merkezdeki iki cadde” yorumu dikkatimi çekti.

Bu yorumu yapan arkadaş, bölgede yaşayan vatandaşlarımız haksızdır demek olmaz. Haklılar. Lakin yiğidin hakkını da yememek gerek. Merkezdeki çalışmaların görsellerinin paylaşıldığı, ilçenin diğer ilçelerimize göre ön planda olduğunun altını çizelim. Diğer yerler köy yollarından farksız diyen arkadaş, köy (Mahalle) yollarının asfalt olduğundan da habersiz. Yalı mahallesinde ciddi bir çalışmanın gerekli olduğunu İshak Sarı bilmiyor mu? Kesinlikle biliyor. Sahil kırık dökük diyen arkadaş sanırım sahilde onarım yapıldığından da haberi yok. Ağaç çiçek bakımı, dikimi yok demiş. Yapılan ağaçlandırma çalışmalarını görmemiş olabilir arkadaş. Son bir yıl içerisinde 1366 adet ağaç dikimi yapıldı ve halen dikimler devam ediyor.

En büyük hatamız doğru eleştirememedir. Eleştiri elbette yapıyoruz. Yapmalıyız da. Eleştiri olmazsa hizmette olmaz. Eksiklikler genellikle eleştiri ile tamamlanıyor. Ancak bizler eleştiri yaparken kişiyi zedeleyerek eleştiri yapmaktayız. Klavye herkesin elinin altında yaz babam yaz. Yazıp geçerken ben şu olayı bir araştırayım bakayım doğru mu değil mi demek yerine, yaz geç yaptığımız sürece kimse kimseyi kale almaz.

Başkanın savunuculuğunu yapıyorsunuz diyebilirsiniz. Ancak bu savunuculuk değil. Ofisimize il başkanlarımızdan, milletvekillerimize her kesim ziyarette bulundu. Bize değerli olduğumuzu hissettirmek adına bizimle sürekli iletişim halindeyken, Başkan İshak Sarı ofisimize bir kez çıkmadığının, ziyaret etmediğinin altını çizmek isterim. İletişimde olmak istememesinden dolayı ilçemize kazandırdıklarını yok sayamayız. Eğer yok sayarsak bu işi yapmamamız gerekiyor.

Kimse belediyeye başkan seçerken kişinin yüzüne hasret olduğundan başkan seçmiyor. Çalışabilir mantığıyla başkan seçiyor. Çalışıyor mu peki derseniz? 1,5 yılda ne yapılması gerekiyorsa şahsım olarak yaptı derim. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Ben ilçeme kazandırılan hizmetlere bakarım o hizmetlerin kalıcılığına bakarım.

Bazen takdir etmek erdemliktir. Yapılacak olan onlarca hatta yüzlerce çalışma var. Eksiklik yok denmiyor. Eksiklikler zamanla tamamlanacak deniyor. Zaman herkese gereklidir. Yorum yapmak için yorum yapmayalım.