Karasu ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde yapılmak istenen taşocağı mahalleli tarafından olumlu karşılanmıyor. Mahalle sakinleri bu taş ocağının mahallelerine kurulmaması noktasında tepkilerini sert bir şekilde ortaya koyuyor.

Hürriyet Mahallesi’nin Longoza yakınlığı, topraklarının bereketi, yeşilinin güzelliğiyle bir doğa harikası olduğunu her zaman vurgulan mahalleli, böyle bir bölgede taş ocağı kurulmasının “kıyım” anlamına gelmektedir” diye bas bas bağırıyor.

Cuma günü Hürriyet mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla buluşan CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç; “Halkımızın Hem Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davalar hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden Danıştay’da yürütülen bir hukuki süreç var. Adalet talep ediyoruz. Vatandaşımızın haklı mücadelesine her platformda sonuna kadar destek vermeye devam edeceğiz” ibaresi kullandı.

Bu cümleleri daha önce bu vatandaşa her kesim kullandı. Ama bu taş ocağı meselesi her defasında âdete hortlayarak mahalleninin önüne geldi. İnşallah bu destek sonuna kadar gider ve mahalleninin haklı isteği savunulur.

Hürriyet mahallesi sakinleri birlikteliklerini o kadar güzel sergiliyorlar ki resmen tüm hürriyetliler el ele vermiş durumda. Bu durum aslında onların ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor.

Mahalle halkının ise bu topraklarda evlatlarının hakkı olduğunu bu hakkı korumak, yarına miras bırakmak zorunda olduklarını haklı olarak dile getiriyorlar. Ki, getirmek zorundalar.

Mahalle halkı olarak tüm mahallelimize sorumluluk düşüyor. Sakarya’nın güzelliklerini sosyal medya hesabından Türkiye’ye tanıtan Sayın Vali Kaldırım’ın bu konuya sahip çıkacağına, güzelim doğayı taş ocağına heba etmeyeceğine inanıyoruz” diye açıklama yaptı.

Bu açıklamaların üzerine mahalle muhtarı vali kaldırımı ziyaret ederek konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Karasu Belediye Başkanı Av. İshak Sarı’da Vali Kaldırım’a ziyaret bulundu ve konuyla ilgili görüşmeler yapıldı.

Umuyoruz ki mahalle halkının bu birlikteliğine ve bütünlüğüne sahip çıkılır ve desteklenir.

Coronadan dolayı vefat eden değerli büyüğümüz Hürriyet Mahalle Muhtarı Abdurrahman Denizhan Amcam, “1950 yılından itibaren kurulu olan mesire alanımıza taş ocağı yapılacak. Burası adeta bir kuş cennetidir. Buraya nasıl kıyacaklar? Nasıl müsaade ettiler? Ben Sakarya Valisini buraya davet ediyorum. Kendileri buraya gelip tamam derlerse, devletimize bir şey diyemeyiz. Ancak bu gördüğünüz kuş cennetini eğer bozup da taş ocağı yapacaklarsa, kurulu düzen ne olacak? Ben muhtar olarak köylümün yanındayım. Ben bizi yöneten herkesten yardım istiyorum. Valimizi bu alana davet ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızı da buraya çağırıyorum” diye açıklamalarda bulunmuştu.

Ah Abdurrahman amcam inşallah dediğin şeyler gerçekleşir. Mahallenle ilgili verdiğin mücadeleyi herkes biliyor. Kazanan inşallah sizler olursunuz.