Karasu MHP İlçe Teşkilat Başkanı M. Ali Kara hafta içi işten çıkartılan personelle bir araya geldi. Yaklaşık 20 personelle yine kendi partisinin meclis üyesinin mekânında bir araya geldi.

Çok güzel bir düşünce buna asla kimse söz söyleyemez. Burada kimin o toplantıyı yapmak istediğinin bir önemi yok. İster personel toplanmak ister, isterse ilçe başkanı toplanmak dert dinlemek ister. Buna kimse karışamaz.

Ama sormazlar mı adama geç kalınmadınız mı diye?
Üç yıldan bu yana işçi çıkarımı oluyor belediyede, ses çıkarmadınız, dertlerini dert edinmediniz de şimdi işten çıkartılan personelle bir araya geliyorsunuz diye.
Ama cevap vardır. Mahkeme sürecinde müdahil olamayız deyip kenara çekinilir. Alışkın bu duruma Karasu

Başkan Münir Ali Kara kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Karasu Belediyesi’nde iş akitlerine son verilen işçilerimiz ile bir araya geldik. Kendilerinin sorunlarını dinledik ve yapılması gerekenler hakkında istişarede bulunduk. Bizden beklentilerini ve bizim yapabileceklerimizi konuştuk. Tüm bu konuşulanlar ışığında alın terinin ve emeğin hakkını savunacağımızı ifade ettik. Verimli bir görüşme olduğu kanaatindeyim. En azından istişare sünnetini yerine getirmiş olduk. Sağduyu ile dilek ve beklentilerini dile getiren tüm işçi kardeşlerimize teşekkür ederim” dedi.

Açıklama çok güzel, bu açıklamanın altına yazılan “Allah razı olsun, çok isabetli karar” şeklindeki yorumları da beğendik.

İşten çıkartılan işçilerde paylaşımlarda bulundu. Asıl mesele orda.

“Sonuç? Seçim yaklaşıyor ve dinledi” diyen de oldu.
“Teşekkür edecek ne yaptılar?” diyen de oldu.
“Neredeydiler şimdiye kadar?” diyen de oldu.

Bizim verilmeyecek hesabımız yoktur bunun böyle bilinmesini isterim ki ittifak üyesi olan biz ülkücülerin ne oy kaygısı nede çıkar uğruna şov yapacak karakterde değiliz. Gerektiğinde tepkimizi koyabilecek cesarete sahibiz çok şükür ve elimizden gelen mücadeleyi de arkadaşlarımız için vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Buda böyle biline diyen de oldu.

Personellerden bazı isimler de görüştük yanlışları söyledik ne yapmaları gerektiğini de söyledik. Onlarda bize kendi sıkıntılarını anlattılar. Çözüm ve süreç anlamında bir şey beklemek yanlış olur. Sonuçta ittifaklar. Hepsi arkadaşımız siyasi anlamda bir görüşme olmadı diyen de oldu.

İş işten geçmiş sen kimin ne olduğunu benden daha iyi biliyorsun 2009 da ne yaptılar siyasette müdahaleyi zamanında yapacaksın. Bu zihniyet taaa 1999’dan bu yana aynı zihniyet koltukları gitmesin. Haksız yere işçiler atıldığında müdahil olmayacaksın, mahkeme sürecinde müdahil olmayacaksın, mahkeme karar verecek müdahil olmayacaksın, istinaf karar verecek müdahil olmayacaksın, ondan sonra eee gelin bakalım arkadaş işlerine bakacak babam aday olsun MHP’den oy verirsem na…dim diyen de oldu.

Kimi dinlersen o haklı gibi geliyor herkese. İşten çıkartılan işçiler sorunlarının MHP Karasu ilçe başkanın nezdinde TBMM’ye taşınmasını istedi sadece. Personelin bir beklentisi olduğunu düşünmüyorum. Amaçları sadece sorunlarının TBMM’ye taşınmasıdır.

Ama sonuçlar iyi gitmedi gibi. Personel istediğini elde edecektir ancak MHP Karasu ilçe Başkanı Münir Ali Kara toplantıda yaptığı birkaç açıklamadan dolayı biraz sıkıntıya girebilir gibi.

Neden sıkıntıya girebilir derseniz de il ve genel merkezin alacak olduğu karar doğrultusunda hareket eden ilçe başkanları ilçesindeki ittifaktan rahatsız olduğunu dile getiriyor. MHP Karasu ilçe başkanı da İshak Sarı ve yönetiminden rahatsız olduğunu ve aynı şekilde önümüzdeki dönem İshak Sarı ve yönetimi aday olursa kendilerini desteklemeyeceklerini rahatlıkla dile getirdi.

Bunun kararını kendisinin veremeyeceğini biliyorken bu tarz söylemlerde bulunması ne kadar doğru onu kendisi biliyordur ve açıklama yapacaktır düşüncesindeyim. Hayırlı haftalar.