İlçemizde yaz sezonuyla beraber çocuk dilenci artışı olmasına dikkat ettiniz mi? Sezonda yaşanan nüfus artışıyla birlikte çocuk suiistimali yapan ailelerin de haliyle iştahı kabardı. Özellikle yabancı uyruklu çocuklar, bulvarda, ışıklarda belediye civarında ve çeşitli yerlerde kendilerine seyyar dükkan açtı.

Yolda yürürken hepsinin muhitinde aynı tipler her gün yanınıza geliyor ve “Bir liran var mı?”, “Allah rızası için mendil alır mısın?”, “Açım bana filanca yerden şunu alır mısın?” gibi sayısız ve tekrarlanan taleplerde bulunuyor. Elbette muhtaçlıktan değil…

Bu çocukların yaşları ilkokul seviyesinde. Hemen hemen her gün aynı çocuklar olduğu da görünen ve bilinen bir gerçek. Gerçekten çok üzüntü verici bir konu düşünsenize ilçenin en önemli bulvarında dinlendirerek bir çocuk istismarı her gün cereyan etmekte ve hiçbir yetkili kurum bir şey yapamıyor. Dileriz en kısa zamanda kalıcı bir çözüm bulunur ve ilçenin önemli sorunlarından biri de çözülmüş olur. Bu durum Karasu’ya hiç yakışmıyor.

Bu sorun her geçen gün artmaya ve ciddi büyük bir sorun haline gelmeye doğru gidiyor. Bu sorundan da esnaf ve vatandaşın şikayet durumu da her geçen gün artıyor. Problem çocuklarla ilgili olduğu için caddede bulunan görevli memur arkadaşlar da gayretleri olmasına rağmen çözüm noktasında çaresiz kalıyorlar. Çünkü çocuklara müdahale edebilmeleri için özel bir ekibe ihtiyaç söz konusu olduğunu söylüyorlar.

NE YAPMAK GEREKİYOR?

Geçtiğimiz yıllarda bu konuda güzel bir çalışma yapıldı. Kaymakam Aziz Mercan ve Karasu Sosyal Hizmetler Müdürü Caferi Tayyar İğdir ve personeli, Karasu’da başlattıkları çalışmayla dilendirilen ve suiistimal edilen bu çocuklara temas etti, ailelerine ulaştı. “Onların yeri kaldırımlar değil, okul sıraları” diyerek çocukları okullara teslim etti, takiplerini yaptı. Olumlu sonuç da alındı.

Aynı çalışmayı Kaymakam Dr.Ahmet Naci Helvacı ve Sosyal Hizmet Müdürü Metin Yıldırım’dan da bekliyoruz. Bu çalışma faydalı oluyor ve çocuklar sokaklardan çekiliyor. Vatandaş da esnaf da rahat ediyor. Her gün aynı çocuğun “1 lira” tacizine uğramak da hoş değil. İlçemiz yetkilileri bu soruna değinecektir dileriz ki…