Beş sene önce içimiz yanarken o koca yürekli baba kale gibi ayaktaydı. Onlar kale gibi ayakta durdukça bu ülke ayakta kaldı ezelden beri. Beş gün önce de o koca yürekli adam bu sefer kale gibi cümle kullandı ve ülke gündemine geldi. Kardeş gibi sevdiğim, lise yıllarından beri tanıdığım Hasan Keleş’i 2016’da şehit verdik. Hayatımın en acı haberini yazmıştım. “Ateş düştüğü yeri yakıyordu” sözünü en yakından hissedenlerdim. Koca yürekli adam da Hasan’ımızın babası Yaşar ağabeyimiz…

Karasu’nun Tepetarla Mahallesi’nde Manavgat yangını için bir yardım kampanyası başlatıldı. Herkes gücünün yettiğini verdi. Ya da yüreğinin izin verdiğini… Ama O koca yürekli adam Yaşar Keleş, daha yüreğindeki ateş sönmeden ülkemizin ormanlarının ateşinin derdiyle yandı. Elinde avucunda zaten ne var ki? Ahırında 2-3 baş hayvan. An düşünmedi ve Muhtar Hasan Tabiloğlu’na, “Gel ahırımdan sen seç istediğin hayvanı al, sat, parasını Manavgat’a gönder” dedi.

Beş gün önce de ajans haberi için Yaşar ağabeyin evine gittik. Sağ olsun Cemile anamız da bizi karşıladı. 16 yıldır haber sektöründe olan ve en az 5 yıllık ajans tecrübesi olan biri olarak elim ayağıma dolandı. Akışına bıraktım haber çekimini. Ve Yaşar Ağabey, hiç beklemediğimiz gibi, kaya gibi, kale gibi cümleler söyleyince hayat o an durdu. “Ben aslan gibi evladımı şehit vermişim bu ülkeye. Bir inek ne ki? Gücüm buna yetti, daha olsa yine veririm”…

Kamera omuzumda, hem titretmemeye çalışıyorsun, nefes almıyorsun. O an sicim gibi yaş süzülüyor gözümden, boğazımdan aşağı nefes gitmiyor. Şu satırları şu an yazarken de düğümlendi boğazımda bir yumruk gibi. Daha ne vereceksin Yaşar Ağabey? Sana mı kaldı vermek elde avuçta olanı? Nice olanlar varken, senin yüreğindeki ateş yanarken, sen ormanın ateşinin derdine düşmüşsün. Bu ülke sana neyini verse yeter, ne verse ateşin söner? Değil senin elini öpmeye, kapansa ayağına yetmez. Can versek geri gelmez.

Allah seni ve senin gibileri bu ülkenin evlatlarının, nesillerinin başından eksik etmesin Yaşar Ağabey. Sen öyle bir koca yürekli adamsın ki, seni bilen seni seven herkesi bir evlat gibi yüreğinde taşırsın. Bizim de gücümüz buna yetti, bu güzel maneviyat örneği alçak gönüllülüğünü ulusala taşıyıp örnek olsun diye izlettirmeye vesile olabildik tüm ülkeye. TRT’de haberini izlerken sanki başkasıymış gibi içim ayrı kıpır kıpır oldu, ilk defa izliyormuş gibi izledim. Allah senden razı olsun Yaşar Keleş ağabeyim.