Yüzlerce insan paylaşımda bulunduğu ve olayı kabataslak herkes bildiği için çok kısa olayı özetleyeceğim. Üç arkadaş sabaha karşı iş çıkışı çorba içmeye bir kebapçıya gidiyorlar. 200 lira hesap geliyor üzerlerinde 100 lira var. Gençlerden biri gidip ATM’den para çekip geleyim hesabı ödeyelim diyor. Mekândakiler diğer iki gencin gitmesine izin vermiyor. Tabi buradaki diyalogları bilemiyoruz. Tartışma oldu mu, küfürleşme oldu mu bilmiyoruz. Genç geliyor hesabın kalanını veriyor 50 lirada bahşiş atıyor. Gene buradaki olay nasıl gerçekleşti bilmiyoruz. Gençler alkollü müydü, mekân sahiplerinin tutumu nasıldı bilmiyoruz. Sonra gençler mahallelerine geri dönüyor. Kebapçının sahiplerinin içinde olduğu iki araba gençleri sabah karşı mahallede yakalayıp sopalarla dövüyor. Hastanelik ediyorlar. Öğrenebildiğimiz olayın en özeti bu şekilde.

Kendi kendime dedim ki gene iyi eskiden olsa olay böyle asla kapanmazdı. Dükkânın camı çerçevesi iner, adamlar tek tek dövülür ya da bir iki kişi vurulur bir şeyler olurdu. Büyük büyük olmaması gereken şeyler yaşanırdı. Herhalde dedim adamların şansına Karasu'ya en medeni haliyle denk geldiler. Mahkeme, polis, hukuk falan işler diye ümit etmiştim.

Gençler hastanede, kebapçılar tutuklanıyor, dükkân belediye tarafından mühürleniyor ve Karasulu hemen hemen herkes olaya sosyal medyadan tepki gösteriyor. Sonucunda mekân sahipleri dükkanlarını kapatıp Karasu'dan gideceklerini öğrenmişken bir gelişme daha oluyor. Sopayla acımasızca gencimizi döven adam polis eşliğinde hastaneye kontrole geldiği sırada bir grup insan hastaneyi basıp adamı linç etmek istiyorlar ve dövüyorlar.

Şimdi bu olaya nerden baksak problemli:

Kebapçı mekânında üç genci 100 lira için rencide mi etti?

Gençler mekânda atarlı giderli mi konuştu?

Küfürleşme oldu mu?

Bir gence hangi vicdan sahibi insan bayılana kadar sopayla vurmaya devam eder?

Planlı adam öldürmeye teşebbüsle mi suçlanacaklar yoksa kasten adam yaralamadan mı?

Polis kontrolünde hastaneye gelen şüpheliyi kaç kişi organize olup nasıl dövdü?

Bir sürü soru işaretinin olduğu bir olay. Umuyorum diliyorum böyle olaylar ilçemizde bir daha yaşanmaz. Her sene diyoruz ki böyle olaylarla ilçemizin adı çıktı. Yaşanmasın keşke bela gelip buluyor burayı.

Hukukun işlediği, suçun cezasının halk tarafından değil mahkemeler tarafından verildiği güzel günler ve gençlerimize şifa diliyorum.