Sizlere geçen hafta başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. 2018’den beri arıza vermeyen ve ikinci el olan çamaşır makinem bozuldu. Beyaz eşya teknik servisi olan Aydın’daki dayımı rahatsız etmemek için eve teknik servis çağırdım.

Çamaşır makinesi çalışır çalışmaz su kaçırıyordu. Teknik servisten gelen 2 genç çocuk çamaşır makinesini kontrol ettiler ve su ventili parçası arızalı, değişimi 430 TL tutuyor dediler. Çamaşır makinesi ikinci el idi ve fiyat çok geldi ve kabul etmedim. Bana, güzel ve sağlam bir çamaşır makinesi, bence tamir edip kullanın dediler. :) Teknik servisi, 50 TL olan servis ücretini ödeyip geri gönderdim.

Aklımda yeni bir ikinci el çamaşır makinası almak veya o parçayı internetten alıp kendim takmak istedim ancak önce beyaz eşya teknik servisi olan dayımı aradım. Durumu anlattım. Görüntülü görüşme ile beni yönlendirerek arıza tespitini bulmaya çalıştık ve bulduk. Arızanın sebebi, deterjan koyduğumuz göze bağlı bir hortum var. Çamaşır makinesi ilk çalıştığında suyu deterjan ile karıştırıp o hortum ile elbise koyulan hazneye suyun gitmesini sağlıyor. Makine çok sallandığı için o hortumun deterjan gözüne bağlı olan kelepçesi gevşemişti ve yerinden çıkmıştı. Su, deterjan gözünden sonra hortum takılı olmadığı için çamaşır makinesinin içinden yere dökülüyordu. Kelepçeyi taktık ve makine sorunsuz çalıştı. Arızası olamayan bir çamaşır makinesi için benden 430 TL alacaklardı.

Şikâyet etmek için müşteri temsilcilerini aradım ve durumu anlattım. Müşteri temsilcisi, arada konuşmamı keserek beni 10 hatta bekletiyordu ve gerekli yerlere ilettim rahat olun Faruk Bey dedi. Ben de teşekkür ederek telefonu kapattım. Onlara tabi ki inanmadım. :) Kimse yanmasın diye hemen Google Maps uygulamasındaki firma yorumlarına durumu yazdım ve 1 yıldız verdim. Sonra birçok firmaya ait şikâyetlerin bulunduğu sikayetvar.com sitesine durumu yazdım ve firmaya ilettiler. Firma, yorum kısmına sizi arayacağız diye bir dönüş yaptı ve hala aramadılar.

Firmanın çalışanları, işini ya iyi yapmıyordu ya da milleti çarpmaya çalışıyorlardı. Eğer işini iyi yapmıyorlarsa o işi hak edecek yüzlerce işsiz var ve onlara yazık. Eğer milleti çarpmaya çalışıyorlarsa, yaşadıkları boş ve zararsız bir hayat ve kendilerine yazık. Kazandıkları belki 50 TL veya 430 TL olacaktı. Ancak kaybettikleri ve asla geri kazanamayacakları güven olacaktı. Güveni kaybettiler ve benim yorumlarımı, şikâyetlerimi okuyan herkes yanaşmayacaktır. Bunlar gibi basit insanların dünyası da basit olur. Yazının sonuna çok sevdiğim bir sözü bırakıyorum. :)

Esen kalın.

“Bir işi her zaman iyi yapmak için çalışın. İşinizi iyi yapmanız maaşınızın karşılığı değil, karakterinizin yansımasıdır.” Mümin SEKMAN