Seçilmişler, atanmışlar, geniş bir grubu temsil edenler ve toplumda ön planda olan kişiler, vatandaş kadar rahat hareket edemiyor ve farkında olmadan yaptığı davranış ile tutumları eleştiri alabiliyor. Buna benzer bir durumun içerisine, geçtiğimiz Cuma namazında Başkan Sarı ve Müftü Aydın düştü. Kasıtlı olmadan yaşanan bir durum eleştiri konusu oldu.

 

Sakarya il merkezli yayın yapan bazı internet medyası ve gazetelerde “VİP CUMA” başlıklı haberler gördük. Basının içerisinde bir kişi olarak bu haberi amaçsız, mesnetsiz ve çirkin bir yazıdan ibaret görüyorum. Bu haberi yapan kişinin Karasu ile yıllardan gelen ciddi bir kini olduğunu biliyorum.

 

Başkan Sarı’nın cephesinden yorumlarsak, halı üzerinde namaz kılmanın egosu içerisinde olan biri olmadığına eminim. Lakin, iki yanına cemaatten birilerini alsa ve İsmail Başkan ile Hasan Başkan, halkın içerisine karışsa emin olun alkış alırlar ve böyle çirkin amaçlı insanlara sakız olmazlardı. Eleştiri değil naçizane düşüncem… Bu ahlak dışı ithamları hak etmiyorlar ayrıca bu da şahsi düşüncem.

 

Bu çirkin haberin ardından Karasu Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından bir basın açıklaması yazıldı. Aslında bu bir basın açıklaması değil cevaptı. Çünkü basın açıklaması böyle olmaz. O yazıdan sonra beni ve Karasu basınını arkadaşlarımızı, büyüklerimizi sayısız kişi arayarak, “Belediye size mi çaktı” diye kabaca sorular sordu.

 

Basın açıklaması, net yapılır ve okuyucunun kafasında soru işareti bırakılmaz. Basın açıklamasında gönderme yapılmaz, nokta atış yapılır. İçerisinde olmadığımız bir çirkin polemiğin, halk gözünde ortağı belki de sebebi konumuna düştük.

 

Karasu basını zaten her zaman günah keçisi, her zaman beğenilmeyen, “Bu nasıl habercilik” ile itham edilen ve asla kimseye yaranamayan bir mücadelenin içerisinde. Bu da tuz biber oldu. Halkımız uzun açıklamaları ve haberleri okumayı sevmiyor. Malum basın açıklamanızı da sonuna kadar herkes okumadı eminim.

 

Durumu bizden bilenler var ve biz Karasu basını olarak da alakamız olmayan polemiğe karşı savunma yapmak hiç de hoş bir durum olmadı. Karasu basını olarak Belediye Basın Şefliği’nden ve ilgili başkan yardımcımızdan isteğimiz, bir dahaki açıklamalarda lütfen hedefteki pusu kaldırınız. Karasu basını olarak bu duruma düşmekten ve yaşanan çirkin polemikten son derece rahatsız olduğumuzu belirtmek isteriz.