Yeni bir bahara ‘hoş gelmiş’ umuduyla yazıma başlamak istiyorum. Baharın yüzünü göstermeye başladığı bu günlerde; kuş sesleri eksik olmuyor pencerelerimizden. Bahar bambaşka duygu ve heyecanların enerjisiyle ruhumuzu sararken, hepimizin tek umudu bu hastalık sürecini atlatmak
baharın gelişiyle birlikte doğa bizi canlandırır ve dışarıya davet eder.

Kış boyu toprakta saklanan tohumlar rengârenk çiçekler olarak yayılır ve her yer yeni oluşumun güzelliğiyle kaplanır. Bu süreçte bol bol toprakla ilgilenmek hepimize iyi gelecektir, yeşillik dolu bir mevsim ruhumuza da ferahlık verecektir.

Vücudumuzun ve sağlığımızın en çok etkilendiği bu mevsimde önce yorgunluk hissi ardından temiz havayla birlikte vücudumuza direnç gelecektir. İlkbahara attığımız bu adımla kimimiz az kimimiz çok ama ısı değişimiyle hepimiz bu dönemden etkileniyoruz.

Doğanın canlanması depresif ruh halimizi üzerimizden atmış oluyoruz. Bu mevsimin gelişiyle birlikte sağlıklı menü seçeneklerimizde çoğalıyor. Biraz açık hava egzersizleri de hepimize iyi gelecektir.
Havaların ısınmasıyla canlanan doğa, çocuklar için de harika bir dönemi başlatıyor. Çocukların doğanın güzelliklerini keşfetmesi, hayal güçlerini geliştirmesi ve temiz hava alması açısından açık hava aktiviteleri tüm aile için çok eğlenceli olacaktır.

Doğanın canlanması demek, piknik sezonunun açılması demektir. Peki bu hastalık sürecinde nasıl piknik yapacağız? Gerekirse balkonlarınızda da olsa, piknik örtünüzü, sepetinizi hazırlayın, çocukların etkinlik kitaplarını, oyuncaklarını da alın ve balkonunuza mis gibi güneşe çıkın, hafif bir müzik ya da kitap eşliğinde harika zamanlar geçirin.

Kısıtlama saatlerine uyarak uçurtma uçurabilirsiniz. Böylece çocuklar ince motor, kaba motor ve el-göz koordinasyonunun gelişimi için zaman geçirmiş olur. Baharla birlikte toprağa gelen canlılık da artmış oluyor, artık tohum ekme zamanı içindeyiz, öyleyse bu güzel aktiviteyi çocuklarla yapmak harika olmaz mı? Çocuklarla birlikte yapılan toprakla vakit geçirmek ve tohum ekmek, fide dikmek gibi faaliyetler çocuklara doğanın gücünü bizzat yaşatmış olacak. Birlikte ekilen tohumun büyüdüğüne şahit olan çocuk büyülenecektir. Tohum dikiminizi, tohumun büyüme aşamalarını ve birlikte yaptığınız diğer tüm aktiviteleri fotoğraflayın, böylece kocaman bir serginiz olacak ve zaman geçtikçe o serginiz daha da değerlenecek.

Unutmamalı; insan mevsimler gibidir, bazen güneşli bazen bulutlu bazen de cıvıl cıvıl ama her zaman umutlu... Belki bu hastalık sürecinde çok zorlanıyoruz, lakin diriliş mevsimi olan baharı, bahar gibi yaşamaktan asla vazgeçmeyelim...