Hiç umutsuzluğa kapıldığınız, sebebini bilmeden üzüldüğünüz, bir şey yapmak istemediğiniz anlarınız oluyor mu? Sanırım olmayan insan çok az sayıdadır ve o insanların elinde düşman yoktur. İnsani özelliklerimiz köreldiğinde, umutsuz, üzgün, üşengeç, unutkan biri oluruz. İnsani özelliklerimizi kaybetmenin en büyük sebebi kontrolsüz teknolojidir. Soru sormazsınız, öğrenmek istemezsiniz, başkalarına inanmazsınız çünkü istediğiniz zaman internet yanı başınızdadır. Ancak o istediğiniz zaman, çoğu zaman olmaz. Çünkü ertelemeye alışmışsınızdır, soru sormayarak beyin fırtınası yapmamışsınızdır. Okuyarak kelimeler ile arkadaş olup anlama ve anlatma özelliğiniz körelmiştir. Nerde o eski günler dediğinizde aslında insanların körelmemiş özelliklerini özlüyorsunuzdur.

Teknolojiyi kontrolsüz kullanmak sizi köreltir. Sadece köreltmez, sizi yavaş yavaş bitirir. Boyun ağrısı, görme problemleri, öfke kontrolü ve kanser gibi hastalıklar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 7’den 70’e herkes teknoloji kurdu. Oradaki 7, artık yaş değil aydır. Sizce gerçekten 7 aylık olsun 7 yaşında olsun bir çocuğun gerçekten teknolojiye ihtiyacı var mıdır? Onu tembelleştiren, unutkan yapan bir teknolojiye ihtiyacı var mıdır? Çocuklarda kilo düzensizliği teknolojiyi yemesinden kaynaklanmıyor. :) Tablet ve telefondan dolayı evde bile hareket etmiyor. Bir bardak suyu bile içmek için mutfağa gitmek istemiyor çünkü hayatı söz konusu olan oyununda başarısız olacaktır.

Masaya dökülmüş kahvenizin resmini, başlayacağınız yemeğin resmini, 40 selfi çekip 1 tanesini paylaşmak için teknolojiyi kullanmaya devam ederseniz, köreleceksinizdir. Ve umudu, enerjisi olmayan sıradan bir varlık olacaksınız. Bunu yenmek istiyorsanız teknolojiyi iletişim için kullanmalısınız. Teknolojiye değil kendinize zaman ayırın. Çünkü kahvenizin sütlü olmasını, yemeğinizin lezzetli olmasını kimse merak etmiyor. İnsan, sosyal medyada her gün 15 saniye yaşamak için kendini öldürüyor. Spor, teknolojiyi yenecektir. Hareket etmek sizi umutlu, enerji dolu bir insan yapacaktır. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Esen kalın.