-

Salgın döneminde verilmekte olan hijyen eğitimleri Karasu’da da devam ediyor. Çarşamba günü başlayan ve iki gün süren eğitimlerde Karasu’da öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri pandemi ve hijyen kuralları konusunda bilgilendirildi.

Toplam 30 servis şoförüne yönelik, eğitimler kapsamında 8 saatlik salgın dönemi hijyen kuralı kursu verildi. Eğitim, Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Serdar Çifci tarafından yapıldı. Kurs kapsamında bulaşıcı hastalıklar, hastalığın bulaşma şekilleri ve bulaşıcı hastalıktan korunma yolları hakkında bilgi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, kursa tabi tutulan servis şoförlerini eğitimin en önemli paydaşları olarak nitelendirdi. Turhan, “Öğrencilerimiz, okullarına gelirken ve evlerine dönerken, servislerimize emanet. Onların sağlığı ve güvenliği konusunda şoförlerimiz de gerekli bilgiye sahipler” şeklinde konuştu

EĞİTİMLER SÜRECEK

Karasu Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Said Özkan, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü programı kapsamında, şoförlerimizden sonra veli eğitim seminerleri ile kantincilere de bilgilendirme programları düzenlenecek” dedi.

Karasu Şoförler Odası Başkanı kerim Uyar ise, “Pandemi sürecinde tüm şoförlerimiz bilgi sahibi oldu. Araçlarda haftalık dezenfektan çalışmaları yapılıyor. Tüm araçlarımızda da kurallara uyulmasına dikakt ediliyor ve yolcularımızın da uymaları sağlanıyor” ifadelerini kullandı.