-

30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak meslektaşlarının bu özel gününü kutlayan Psikolojik Danışman Fehmi Başaran, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“1950’li yıllarda kavram olarak Türk eğitim sistemine giren Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) hizmetlerinin ülkemizde 70 yılı aşkın bir geçmişi bulunmaktadır. Psikolojik danışmanların günümüzde eğitim, adalet, sağlık, endüstri ve birçok alanda çalışma imkânı da bulunmaktadır.

Ruh sağlığı hizmetlerinin giderek yaygınlaşması, değişen dünya koşullarında ruh sağlığı hizmetlerinin öneminin fark edilmesi ile önümüzdeki yıllarda çalışma alanları daha da genişleyecektir. 2020 yılından itibaren de 30 Eylül tarihi Ulusal Psikolojik Danışmanlar günü olarak kabul edilerek kutlanmaya başlanmıştır.

Aynı zamanda her yıl Eylül ayının son haftası “Psikolojik Danışma ve Rehberlik Haftası” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Öncelikle ilçemizde görev yapmakta olan psikolojik danışmanlar olmak üzere tüm psikolojik danışmanların günü kutlu olsun”