-

Dünya genelinde 44 ülkeden 216 bine yakın okulun hazırladığı 115 bin 470 proje arasından Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nin Erasmus+ kapsamında hazırladığı eTwinning projesi, 39 ülke tarafından tercih edilerek dünya genelinde önemli bir başarı elde etti.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, düzenlenen törenle projede görev alan eğitimcilere başarı belgelerini takdim etti. Turhan, “Özverili bir çalışmanın neticesini örnek bir başarı elde etmiş olduk. Projemiz diğer okullara da örnek oldu ve bu konuda onlar da eTwinning alanında benzer çalışmalar başlattı. Görev alan tüm eğitimcilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖNEM VERİYOR

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yurdasucu ise “Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, eTwinning projelerine büyük önem veriyor. Biz de kendisinin önem verdiği konu üzerinde bir proje hazırlayarak çok sayıda kolej arasından tercih edilmenin gururunu yaşadık” dedi.

Proje Koordinatörü Hilal Kaya, çalışmanın sonuçları hakkında bilgi verdi. Kaya, “Bu proje ile öğrencilerimizi sosyal medyadan alarak yabancı dil örenmesini hatta konuşmasına önemli ölçüde öncülük edildi” diye konuştu.

KARASU, AVRUPA’DA DİKKAT ÇEKTİ

“Sadece ulusal anlamda değil, Avrupa bazında da önemli bir etiket kazandık. Okulumuzun ve ilçemizin Avrupa’da tanınmasını sağladı” diyen Kaya, “Yorucu ve uzun bir süreci geride bıraktık. Bize en büyük desteği veren okul müdürümüz Yusuf Yurdasucu’ya teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.